Rekonstruisana velika sala Doma kulture

Opština Višegrad - 12. decembra 2018. 058.ba

VIŠEGRAD – U višegradskom Domu kulture rekonstruisana je velika sala, a u narednom periodu biće nastavljeno uređenje ovog objekta, za šta je u opštinskom budžetu planirano oko 40.000 KM.

Direktor Doma kulture Višegrad Mirjana Baranac rekla je da je rekonstrukcija ovog objekta započeta da bi bila poboljšana njegova funkcionalnost.

„U velikoj sali Doma kulture rekonstruisana su sjedišta, zamijenjeni paravani na pozornici, urađene stepenice na pozornici i na ulazu u veliku salu, te nabavljeni instrumenti za muzičku sobu i sve to zahvaljujući opštini Višegrad“, navela je ona.

Prema njenim riječima, u narednom periodu biće sanirana fasada, zamijenjena stolarija, te uvedeno grijanje.

Direktor Doma kulture ističe da je Dom kulture kroz istoriju bio veoma značajan za građane Višegrada.

„Tu su decenijama prikazivani filmovi, održavane različite kulturne manifestacije i edukativne aktivnosti“, rekla je Barančeva.

Objekat Doma kulture, koji je izgrađen 1953. godine, raspolaže velikom salom kapaciteta 414 mjesta i malom salom od 80 mjesta.

Pratite nas na FACEBOOKU
Zatvori

Komentari:

Komentari se objavljuju u realnom vremenu i 058.ba ne može se smatrati odgovornim za izrečeno. Zabranjeno je vrijeđanje, psovanje i klevetanje. Komentari sa takvim sadržajem biće izbrisani, a lažni profili biće banovani.