Izgradnja „Zvorničanke“ u Rogatici – Kraj montaže zidova za 10 dana

01.02.2019.

ROGATICA – Iako je srce zime, radovi na izgradnji nove zgrade tržnog centra „Zvorničanka“ iz Zvornika i upravne zgrade Radne jedinice „Elektrodistribucija“ Pale u Rogatici, ukupne površine 3300 kvadratnih metara, koji su počeli 1. oktobra prošle godine, ne prestaju.

Kako reče Senad Gopo, šef radilišta izvođača radova DOO „Baupartner“ iz Lukavca, do sada su urađeni temelji zgrade, noseći stubovi, stubišta i dva lifta, od kojih je jedan za transport tereta, a drugi za osoblje i posjetioce tržnog centra, odnosno u dio koga će koristiti radnici elektrodistribucije. Ovih dana u toku su montažni radovi na podizanju zidova i podnih podloga i uz iole povoljne vremenske prilike za najviše 10 dana oni će biti u potpunosti završeni.

Pošto se radi o gotovim elementima, koji se dovoze iz pogona izvođača radova, i činjenicu da je angažovana potrebna mehanizacija i 15-tak radnika, nema sumnje da se to neće i dogoditi. A onda slijede radovi na malterisanju, montaži vodovodne i kanalizacione mreže i ostalim finim unutrašnjim i vanjskim dijelovima zgrade koja, prema ugovoru investitora i izvođača radova, treba da budu okončani sa krajem maja ove godine. Tada će adekvatan smještaj dobiti radnici i imovina elektrodistribucije, a Rogatičani super moderni market uz koga će biti restoran, poljoprivredna i apoteka za ljude, butik za odjeću odraslih, igraonica za djecu, prodavnica novina i cvijeća i posao za najmanje 50 radnika, rečeno je na dan postavljanja kamena temeljca, kome su prisustvovali i tada predsjednik Republike i Vlade Republike Srpske Milorad Dodik i Željka Cvijanović i više desetina građana Rogatice i okoline.