Čajničani na zimskom ultra maratonu

26.03.2019.

ČAJNIČE – Trojica Čajničana, ljubitelja sportskog života, koji su se već istakli učestvujući u raznim trkama na duge pruge, učestvovali su na zimskom ultra maratonu. “Termag challenge race” u organizaciji hotela Termag na Jahorini predstavlja veliki psiho-fizički izazov. Srđan Kajević, Branislav Tomić i Dragan Bjelogrlić su pokazali da su dorasli tom izazovu. Od ukupno 80 takmičara, čak ih 30 uopšte nije završilo trku. Ovo je prva trka iz serije. A Čajničani najavljuju da će učestvovati na još nekoliko.

Kajević je zauzeo 13. mjesto sa vremenom 1:55:55, Tomić je bio sa 14. sa vremenom 1:55:56, a Bjelogrlić 24. sa vremenom 2:09:19.

“Organizacija vrhunska. S obzirom da su većina učesnika bili ultramaratonci prezadovoljni smo plasmanom. Nastavićemo da trčimo. Očekujem učešće na narednoj utrci koja će biti u Sarajevu.

Trka je, što se tiče uslova, bila izuzetno teška i zahtjevna. Nekih 5 kilometara smo trčali uzastranu, a 2 kilometra sigurno kroz baru i vodu.”

Inače 90% staze je pokriveno snijegom što trkačima dodatno otežava i zahtjeva još veće fizičke napore.

Dragan Bjelogrlić dodaje:

“Da kažem da sam ja insistirao ovu trku. Kad sam vidio oglas odmah sam se prijavio, pa tek ove moje nagovorio. Želio sam da probamo i nesta malo ekstremnije. Trka je zaista bila teška, mnogi su odustali, ali mi smo je istrčali i to moram istaći sa prilično dobrim vremenima. Sjajno iskustvo.”

Branislav Tomić ističe sjajnu organizaciju:

“Ujedno bi pohvalio sjajnu organizaciju tima “Winter Termag challenge race” koji su se uz sjajnu organizaciju trke pokazali i kao sjajni domaćini! Staza je bila dobro markirana i izuzetno zahtjevna, ali uz dobru ekipu ne postoje prepreke koje se ne mogu savladati! Posle prve trke se nalazimo u samom vrhu i nadam se da ćemo popraviti plasman do kraja MINI TRAIL LIGE.”