Ministarstvo privrede na raspolaganju investitorima (VIDEO)

SRNA - Jovana Borovčanin - 26. марта 2019. 058.ba

VIŠEGRAD – Ministarstvo privrede i preduzetništva Republike Srpske biće na raspolaganju svima koji žele da investiraju u Višegrad jer bi svojim ulaganjima omogućili i nova zaposlenja, rekao je resorni ministar Vjekoslav Petričević prilikom otvaranja Treće privredne konferencije u ovom gradu.

Petričević je rekao da Ministarstvo privrede i preduzetništva Republike Srpske ima nekoliko prioriteta koji će, kroz izmjene zakona o doprinosu i kroz poreska rasterećenja, omogućiti povećanje plata u realnom sektoru i privredi.

„Plate su do sada bile povećavane, a donošenjem ovih zakonskih rješenja i rasterećenja trebalo bi da rastu, što će motivisati radnike, poboljšati kućne budžete i zaustaviti odliv radne snage“, istakao je Petričević.

Prema njegovim riječima, ovo ministarstvo radi na poboljšanju komponentnosti privrede i ide u korak sa razvojem tehnologija.

„Ministarstvo privrede i preduzetništva Republike Srpske biće pokretač kampanje primjene i dobre prakse, kao i snažne promocije privrednih subjekata i potencijala u Republici Srpskoj“, naveo je Petričević.

Ministar trgovine i turizma u Vladi Republike Srpske Dragica Kovač naglasila je da Višegrad i turizam ne idu jedno bez drugog i da je razvoj ove grane privrede od velikog značaja za cijelu Republiku Srpsku.

„Višegrad razvija više oblika turizma, od vjerskog do riječnog, a poznat je i po organizovanju raznih manifestacija, tako da slobodno mogu reći da turizam u Višegradu ide krupnim korakom naprijed, što je izuzetno značajno i za sam grad, regiju, kao i Srpsku“, rekla je Kovačeva.

Načelnik opštine Višegrad Mladen Đurević rekao je da je ovogodišnja privredna konferencija bolja od prethodnih, jer su joj prisustvovala dva ministra u novom sazivu Vlade Republike Srpske, čijem resoru i pripada ova manifestacija – privreda i turizam.

„Ove godine ćemo zajedno sa Vladom Republike Srpske i Andrićgradom raditi na realizaciji projekata banjski turizam, odnosno banjski grad Višegrad, a u toku je i izrada projektne dokumentacije za rekonstrukciju dijela hotela `Višegrad`, izgradnju zatvorenog bazena u Andrićgradu i rekonstrukciju dijela banje `Vilina vlas`“, istakao je Đurević.

On je podsjetio da su na današnjoj privrednoj konferenciji prezentovana idejna rješenja za uređenje starog objekta Doma zdravlja koji bi potencijalno mogao da bude Dom za stara lica, kao i naselja turističkog kompleksa „Bikavac“.

„Saradnici iz Srbije su napravili prijedloge kako bi to moglo da bude riješeno i u fazi smo traženja investitora koji bi mogli da krenu u realizaciju tog projekta. Vjerujem da ćemo imati sreće u pronalaženju ljudi koji će se usuditi da ulažu u Višegrad“, smatra Đurević.

Trećoj privrednoj konferenciji prethodili su sastanci načelnika opštine Višegrad Mladena Đurevića, ministra trgovine i turizma Dragice Kovač i ministra privrede i preduzetništva Republike Srpske Vjekoslava Petričevića, koji su održani u Gradskoj kući u Andrićgradu.

Pratite nas na FACEBOOKU
Zatvori

Komentari:

Komentari se objavljuju u realnom vremenu i 058.ba ne može se smatrati odgovornim za izrečeno. Zabranjeno je vrijeđanje, psovanje i klevetanje. Komentari sa takvim sadržajem biće izbrisani, a lažni profili biće banovani.

Ознаке: ,