Novo u Rogatici – Zvorničanka već plijeni veličinom i ljepotom

13.03.2019.

ROGATICA – Pošto se posljednjih godina u Rogatici malo šta gradilo pogotovo od većih privrednih objekata, to su oči stanovnika ovog mjesta na Rakitnici uprte u tok izgradnje veličinom i nazirujućom ljepotom zgrade u kojoj će biti tržni centar „Zvorničanke“ iz Zvornika i upravna zgrada Radne jedinice „Elektrodistribucije“ Pale, čija izgradnja je počela 1. oktobra prošle a planirani završetak maja ove godine.

Vrijednost investicije je 1,6 miliona maraka. Izvođač radova je BAU Partner iz Lukavca i kako je rekao šef radilišta Senad Gopo, radovi idu utvrđenom dinamikom i ovaj u Rogatici jedan od najvažnijih projekata biće realizovan u ugovorenom roku.

Zgrada je već dobila ime „Zvorničanka“ i sačinjavaće je suteren, prizemlje i sprat sa ukupno 3300 kvadratnih metara, od čega će 665 metara koristiti „Elektrodfistribucija“ Pale za potrebe ovdašnje Radne jedinice.

U ostalom, većem dijelu objekta, nalaziće se veliki tržni centar, restoran, dječija igraonica, poljoprfivredna i apoteka za ljude, butik za sportsku opremu i za djecu, prodavnica novina i cvjećara, a kako se očekuje posao će dobiti oko 50 radnika.