Maglić šampioni Srpske drugi put

14.04.2019.

FOČA – Odbojkaši fočanskog „Maglića“ postali su novi su šampioni Srpske, drugi put u posljednje četiri godine, pobjedom u majstorici plej-ofa prve republičke lige protiv Odbojkaškog kluba „Ljubinje Bankom“ rezultatom 3:1 (26:24, 25.21, 18:25, 26:24).

U veoma uzbudljivoj utakmici u kojoj je, u sva tri seta koja su mu pripala, domaćin sustizao zaostatak i uspijevao da preokrene rezultat u svoju korist, Fočaci su nakon samo godinu pauze izborili povratak u Premijer ligu BiH.

Mlada ekipa „Ljubinja“, kojoj je pripao treći set, ispuštala je olako prednost u prvom, drugom i četvrtom setu, i čini se da je platila ceh neiskustvu.

Kapiten gostiju Mirko Kozić čestitao je Fočacima plasman u elitno takmičenje.

„Dobili su nas dva puta u dva dana i apsolutno su zasluženo prvaci Republike Srpske. Vjerovatno je presudilo njihovo iskustvo i onaj treći set iz jučerašnje utakmice kada smo ispustili veliku prednost. I danas smo imali prednost u svakom setu, ali jednostavno kako se približavao kraj seta nismo to uspijevali da materijalizujemo“, rekao je Kozić.

Fočaci su uspijevali da se vrate u igru ponajviše zahvaljujući ubitačnim servisima, prije svih, odličnog Vladimira Vukovića.

„Sezona je bila naporna, u plej-of smo ušli sa četvrtog mjesta, a onda smo izbacili prvog favorita „Drinu“ iz Zvornika, a zatim i ovu veoma talentovanu ekipu „Ljubinja“. Danas sam možda ja odlučio, drugi put neko drugi, uglavnom imamo jak kolektiv, ginemo jedni za druge, i to je presudilo“, rekao je Vuković.

„Maglić“ je skup veoma iskusnih igrača, koji su dvije sezone nastupali u Premijer ligi BiH, a kapiten Dragan Matović i u petoj deceniji igra sa elanom tinejdžera.

On je uz Vukovića i u majstorici protiv „Ljubinja“ bio glavna pokretačka snaga novog šampiona.

„Veoma neizvjesna utakmica, imali smo probelma sa prijemom, a bilo je i dosta nervoze, što je razumljivo imajući u vidu važnost utakmice. Ono što nam predstoji je da se moramo pojačati, jer je Premijer liga BiH mnogo kvalitetnije takmičenje od Prve lige Srpske. Mnogo naših igrača ima poslovne obaveze i moraćemo da gledamo kako da nađemo finansijska sredstva za nastup u Premijer ligi“, rekao je Matović.