Gitariski trio Volante u Rogatici

18.05.2019.

ROGATICA – Centar za kulturu i sport „Radenko Mišević“ bio je domaćin sinoć održanog koncerta gitarskog tria Volante koji prema projektu „Muzičko putovanje“, čiji je pokrovitelj Ministarstvo prosvjete i kulture Republike Srpske i a. d. „FEROKS“ putuju Republikom Srpskom.

Radi se profesorkama muzike Nataši Jokić, Violeti Lučić i Sunčici Trkulja, članicama Asocijacije gitarista „102 žice“ koje su poslije Čajniča došle i u Rogaticu. One su u sali bioskopa održale koncert gitare na kome su se predstavile izvođenjem dijela klasične muzike, žanra koji se u malim mjestima kakva je Rogatica rijetko čuje i vidi.

Program je, sa ukupno osam numera, počeo Serenadom Konstantina Vasileva, a završio sa kompozicijom „Noć na Paliluli“ Bratislava Zlatkovića.

Pored koncerta u u Čajniču i Rogatici trio Volante večeras će nastupiti u Vlasenici, a cilj je da se klasična muzika približi „širim narodnim masama“ i istovremeno prikaže univerzalnost gitare kao muzičkog instrumenta.

Inače, prema projektu „Muzičko putovanje“ ovaj popularni tri treba da održi koncerte u Ribniku, Čajniču, Rogatici, Vlasenici i Nevesinju.