Komunalna kretanja u Rogatici – Urađeno prvo šetalište

Tekst i foto: Sreten Mitrović - 31. maja 2019. 058.ba

ROGATICA – U cilju popravke kvaliteta življenja u Rogatici tokom prošle i prvih mjeseci ove godine Opštinska uprava izdvajanjem sredstava iz budžeta opštine realizovala je više različitih malih ali značajnih projekata. Radi se najvećim dijelom o komuinalijama, posebno oko asfaltiranja ulica i sanaciji udarnih rupa u samoj Rogatici i prigradskim naseljima.

Ipak, najveću pažnju privukla je pješačka staze sa lijeve strane ulice Radomira Neškovića u naselju Plandište od Trafo-stanice „Elektroprenosa“ do Tatomirova mosta u dužini od 800 metara koja je pri kraju izgradnje. Riječ je o prvom komunalnom objektu ove vrste u Rogatici i za njegovu izgradnju utrošeno je 105.000 maraka, rekao je načelnik opštine Milorad Jagodić uz napomenu da će staza imati veliki uticaj na bezbjedno kretanje djece i odraslih ne samo iz naselja Plandište, nego i svih drugih koji ovaj dio regionalnog puta Rogatica – Borike i dalje prema Višegradu, odnosno Han-Pijesku, koriste za šetnju ili idu pješice u Seljane i dalje prema Borikama.

Pratite nas na FACEBOOKU
Zatvori

Komentari:

Komentari se objavljuju u realnom vremenu i 058.ba ne može se smatrati odgovornim za izrečeno. Zabranjeno je vrijeđanje, psovanje i klevetanje. Komentari sa takvim sadržajem biće izbrisani, a lažni profili biće banovani.