Ovih dana u Rogatici – Obnavljanje cvijetnih površina i zelenila

Tekst i foto: Sreten Mitrović - 03. maja 2019. 058.ba

ROGATICA – Ništa novo nije rečeno ako se kaže da je Rogatica mjesto zelenila i cvijeća. Bilo i tako ostaje. U parkovima se nalaze brojne vrste ukrasnog drveća i grmlja. Drvored sa starim i novim stablima jablana, lipe, divljeg kestena i drugog rastinja duž Ulice Srpske sloge, kao glavne u gradu, se brižno održava i uređuje. Dotrajala stabla se uklanjaju i mlada sade i tako iz godine u godinu.

Cvijeće na javnim površinama je posebna priča. Uz finansijsku podršku budžeta opštine o njemu brinu radnici Javnog komunalnog preduzeća „Komrad“. U jesenjoj sadnji prošle godine opština je kupila 200 sadnica tulipana koje su posađene i kao jedna od prvih proljećnih cvjetača već su ukrasile parkovske površine ispred i oko zgrade opštine, Spomen-kapele poginulim borcima, bioskopske sale, Doma kulture, parka ispred Doma zdravlja „Dr Zoran Mitrović“, Doma za starija lica i drugih javnih površina.

To nije i sve. Ovih dana, kazuje direktorka „Komrada“ Danka Krčo, kupljeno je i već posađeno 1630 sadnica raznog sezonskog cvijeća. Radi se o sadnicama begonija, salnija, gazania, kadifica, ledenjaka, mrazavca i drugih cvijetača kupljenih uglavnom u rasadniku u Sarajevu vrijednosti skoro 2000 maraka.

Posljednje kiše, naglašava direktorka Krčo, dobro su im došle pa će javne površine u Rogatici i ovog ljeta biti živopisne cvijetne bašte.

Pratite nas na FACEBOOKU
Zatvori

Komentari:

Komentari se objavljuju u realnom vremenu i 058.ba ne može se smatrati odgovornim za izrečeno. Zabranjeno je vrijeđanje, psovanje i klevetanje. Komentari sa takvim sadržajem biće izbrisani, a lažni profili biće banovani.

Oznake: