Nevolje komunalaca u Rogatici – Jedni grade, drugi uništavaju

Tekst i foto: Sreten Mitrović - 16. juna 2019. 058.ba

ROGATICA – Sa regulacijom toka Rakitnice od Nerića kuća u Plješevici do Sportsko-rekreativnog centra „9. januar“ u dužini od oko 2 kilometra, koja je izvršena prije četiri godine, Rogatičani su dobili idealne dvije pješačke staze pored rijeke.

Oni su tu pogodnost maksimalno iskoristili evo već više od četiri godine. Pri tome se osjetila potreba da bi uz šetalište dobro došla i po koja klupa za odmoriti.

Da to ne bi ostalo samo na želji i neuslišenom prijedlogu, pobrinuli su se u Opštinskoj upravi na čelu sa načelnikom Miloradom Jagodićem. Obezbijedili su sredstva i ovih dana privodi se kraju mini projekat u okviru koga treba da se sa desne strane regulisane Rakitnice od mosta kod stare pilane do Plješevice postavi 13 klupa i od ovog mosta lijevom stranom rijeke do visine Sportsko-rekreativnog centra 9 klupa. Sedamnaest ih je već postavljeno zajedno sa pored svake klupe na posebnom nosaču ukusno modelirane kante za otpatke, kazuje Danka Krčo, direktorka Javnog preduzeća „Komrad“, čiji su radnici instalirali klupe i nosače kanti.

Ovaj potez opštinara naišao je na pohvale i odobravanja velikog broja dobronamjernih. A da ima i onih kojima smeta ovaj komunalni detalj, pokazalo se vrlo brzo. Nije se, takoreći, osušio beton kojim su klupe i nosači kanti učvršćeni, a kante su počele ploviti Rakitnicom.

Direktorka „Komrada“ reče da su već 4 kante bačene u vodu od kojih su dvije „spašene“ i vraćene na svoje mjesto, a za druge dvije, od kojih je jedna čak i snimljena, ne zna se sudbina. Možda će doploviti i do brane male HE „Dub 1“ na Sastavcima kod Mesića?

Krčo reče još da ne može da shvati da se neko tako odnosi prema ovoj imovini. Nije li cilj, smatra ona, da uz nanošenje društvene štete i utiče na kvalitet življenja u našem mjestu, neko na ovaj način kažnjava i radnike „Komrada“ tako što ih tjera da papirić po papirić sakupljaju pored rijeke ili da iz kanti zavarenih za svoje nosače rukama vade smeće?

Bilo kako bilo, vandalizam nad kantama za smeće pored Rakitnice prevazišao je svaku mjeru bilo od koga i sa kojim povodom da dolazi, kažu mnogi koji u šetnji ili nekim drugim povodom koriste obale Rakitnice od Plješevice do ulaza u grad.

Pratite nas na FACEBOOKU
Zatvori

Komentari:

Komentari se objavljuju u realnom vremenu i 058.ba ne može se smatrati odgovornim za izrečeno. Zabranjeno je vrijeđanje, psovanje i klevetanje. Komentari sa takvim sadržajem biće izbrisani, a lažni profili biće banovani.