Jaćimović: Ministarstvo će se potruditi da pomogne neke od klubova

16.07.2019.

VIŠEGRAD – Pomoćnik ministra za sport Republike Srpske Dragan Jaćimović istakao je danas tokom razgovora sa načelnikom opštine Višegrad Mladenom Đurevićem da će se u Ministarstvu porodice, omladine i sporta potruditi da pomognu neke od sportskih klubova u tom gradu.

Na sastanku je razgovarano o unapređenju sporta na području ove opštine, kao i o rukometnom kampu koji se održava u Višegradu.

„Naša ideja je da ovdje ne bude samo kamp rukometa već i drugi sportovi, uslovi za to postoje“, naveo je Jaćimović.

On je zadovoljan što opština izdvaja značajna sredstva za sportske klubove.

„Nadam se da će saradnja Ministarstva porodice, omladine i sporta i opštine Višegrad biti bolja nego što je bila u prethodnom periodu. Ne smijemo da ne zanemarimo bilo koji sportski klub, mi ćemo se potruditi da pomognemo neke od klubova u Višegradu“, istakao je Jaćimović.

Đurević je rekao da su predstavnici lokalne vlasti dobili obećanje da će u narednom periodu biti realizovano nekoliko zajedničkih projekata u vezi sa sportom.

„Ministarstvo porodice, omladine i sporta Republike Srpske podržalo je ovogodišnji Kamp rukometaša. Vjerujem da će se podrška proširiti i na ostale sportske klubove sa područja opštine Višegrad i nadam se da će Ministarstvo imati još više razumijevanja za našu opštinu“, istakao je Đurević.

On je naveo da je u planu adaptacija i rekonstrukcija sportske dvorane, te da se u njenoj blizini gradi i veliko dječije igralište sa pomoćnim stadionom.

„Privodi se kraju i stadion u Andrićgradu, tako da će svi ljubitelji sporta i sportisti imati bolje uslove za sportske aktivnosti“, napomenuo je Đurević.