LED rasvjeta do polovine septembra

Tekst i foto: Sreten Mitrović - 30. jula 2019. 058.ba

ROGATICA – Zamjena stare javne rasvjete sa novim LED svjetiljkama na 840 sijaličnih mjesta sa visokim, srednjim i niskim kandelaberima u Rogatici kao naselju, jedan je od većih i značajnijih projekata koji iz vlastitih sredstava u visini od 465.000 maraka realizujeova lokalna zajednica.

– Visoko zahtjevni radovi koji uz stručnost radnika zahtijeva i posebnu mašinu sa korpom za rad na visini i do 10 metara, odvijaju se već nekoliko dana. Prioritet je javna rasvjeta u ulici Srpske sloge od Kovanja do poslovnih objekata „Ikonić komerca“na izlazu iz Rogatice, Trg oslobodilaca, Tekija, ulica Vese Rackovića i Donje Polje, oko crkve Svete Trojice i na Sportsko-rekreativnom centru „9. januar“, gdje će se odvijati najveći dio manifestacija posvećenih predstojećoj Krsnoj slavi i Danu opštine Preobraženju Gospodnjem, 19. avgusta, reče nadzorni organ na ovom projektu diplomirani inženjer elektrotehnike Mladen Jovović.

I na ostalom dijelu javne rasvjete iz ovog projekta sijalice iz proizvodnje kompanije „Minel-Šreder“ sa sjedištem u Beogradu, ugradiće se u ugovorenom roku od 100 dana, od potpisivanja ugovora sa izvođačem radova firmom „Roming“ iz Banja Luke, a to će reći do polovine septembra ove godine.

– Nova rasvjeta ne samo da će znatno popraviti osvjetljenje u svakom kutku grada, nego će obezbijditi najmanje 60 posto manje račune za potrošenu električnu energiju uz minimalne troškove održavanja. Koliko je to isplativa investicija, vidi se i po tome da je garancija za rasvjetne svjetiljke i opremu 7, a za radove 2 godine, napomenu je inženjer Jovović.

Pratite nas na FACEBOOKU
Zatvori

Komentari:

Komentari se objavljuju u realnom vremenu i 058.ba ne može se smatrati odgovornim za izrečeno. Zabranjeno je vrijeđanje, psovanje i klevetanje. Komentari sa takvim sadržajem biće izbrisani, a lažni profili biće banovani.