Održani skokovi sa ćuprije – Pobjednik Lana Marković

20.07.2019.

VIŠEGRAD – Lana Marković iz Beograda pobjednik je 12. turističke manifestacije „Skokovi sa višegradske ćuprije“, koja je danas održana u Višegradu.

Drugo mjesto pripalo je Aleksandru Aleksiću iz Užica, a treće Marku Pavloviću iz Kragujevca.

Pobjednik Lana Marković iz Beograda, koja je i student Šumarskog fakulteta u Beogradu, rekla je da drugi put učestvuje na skokovima sa višegradske ćuprije, a 2016. godine osvojila je drugo mjesto.

„Zadovoljna sam današnjim nastupom i nadam se da ćemo kroz par godina imati i skokove sa rotacijima i koeficijentima“, istakla je Markovićeva.

Drugoplasirani Aleksandar Aleksić iz Užica istakao je da 10. put učestvuje na ovoj manifestaciji, ali ovo je prvi put da osvaja medalju u Višegradu.

„Konkurencija je bila jaka, a raduje me da smo skakali pred velikim brojem ljudi, jer skokovi bez publike gube svaki smisao“, rekao je Aleksić.

Direktor Turističke organizacije Višegrad Olivera Todorović rekla je da je cilj ove manifestacije promocija rijeke Drine i ćuprije kao spomenika svjetske kulturne baštine.

Ona je istakla da je opština Višegrad kao pokrovitelj obezbijedila vrijedne nagrade, a uz pomoć hidroelektrana iz Višegrada i Bajine Bašte omogućen je optimalan nivo rijeke Drine.

Za bezbjednost su bili zaduženi ronioci iz Foče, a Dom zdravlja iz Višegrada omogućio je pregled svih takmičara.

Načelnik opštine Višegrad Mladen Đurević rekao je da ovo još jedna u nizu manifestacija koje upotpunjuje turističku ponudu Višegrada.

„Prepoznali smo da je turizam jedna od grana privrede koja se iz godine u godinu u opštini Višegrad veoma razvija i doživljava ekspanziju, a naročito izgradnjom Andrićgrada, tako da ova i ostale manifestacije koje imamo u našoj opštini doprinose da Višegrad posjeti veliki broj turista“, rekao je Đurević.

U skokovima sa višegradske ćuprije učestvovali su takmičari iz Srbije i BiH.