Otvorena nova veterinarska stanica

Tekst i foto: Sreten Mitrović - 31. jula 2019. 058.ba

ROGATICA – Realizujući projekat upravljanja populacijom pasa na području opštine, juče poslije podne u Rogatici je, uz skromnu svečanost, otvorena nova veterinarska stanica „AbimalVet“ u čiju opremu je uloženo 45.000 maraka.

Cilj projekta u prvom redu, rekao je uz otvaranje ovog objekta načelnik opštine Milorad Jagodić je da se utiče na promjenu ponašanja ljudi kako bi se postiglo odgovorno vlasništvo, a time i smanjo broj napuštenih pasa na ulici, ali i po selima, na human i lokalno odgovoran način.

Tu misiju, opremom i kadrovima na sebe je preuzela novootvorena stanica „AnimalVet“ uz podršku Vlade Švajcarske u bisini od 33000 maraka. Opština je sufinansirala projekat sa plaćanjem sterilizacije 100 vlasničkih pasa u vrijednosti 8000 i učešće vlasnika Danka Brkića bilo je 4000 maraka.

Objekat iz koga će ići akcija sterilizacije pasa i ostale zaštite životinja, u samom centru grada, otvoren je juče, 30. jula. Vrpcu su presjekli načelnik opštine Milorad Jagodić i direktorka švajcarske agencije za razvoj i saradnju pri Ambasadi u BiH Barbara Datviler Šojr uz prigodne govore.

Na kraju ove ceremonije načelnik opštine Milorad Jagodić uručio je prigodan poklon u vidu suvenira na temu Rogatica i okolina gospođi Barbari iz švajcarske ambasade.

Pratite nas na FACEBOOKU
Zatvori

Komentari:

Komentari se objavljuju u realnom vremenu i 058.ba ne može se smatrati odgovornim za izrečeno. Zabranjeno je vrijeđanje, psovanje i klevetanje. Komentari sa takvim sadržajem biće izbrisani, a lažni profili biće banovani.