SO Rogatica – Popravka „stare“ odluka o zaduženju opštine

Tekst i foto: Sreten Mitrović - 11. jula 2019. 058.ba

ROGATICA – Odbornici Skupštine opštine na sjendici održanoj 30. maja ove godine donijeli su odluku da se u cilju rješavanja nekih neodložnih investicionih projekata opština kod Investiciono-razvojne banke Republike Srpske zaduži za 2,750.000 maraka.

Da bi se ova odluka mogla do kraja provesti, posebno u dijelu knjiženja namjene utroška predviđenih sredstava, odbornici su danas, 11. jula, većinom glasova donijeli odluku o izmjeni i dopuni ranije donesene da se planiranih 200.000 maraka za rekonstrukciju zgrade suda u Rogatici, pošto je ona vlasništvo Republike Srpske, preusmjeri za projekat „uređenje lijeve obale Rakitnice izgradnjom šetališta“, a umjesto naziva projekta „nabavka komunalnih vozila“, uvedena je novi naziv – „nabnavka opreme“ uz zadržavanje iznosa predviđenih sredstava u visini od 500.000 maraka.

Opstale namjene i iznosi predviđenih sredstava nisu se mijenjali, pa će za izgradnju otvorenog bazena sa pratećim sadržajima iz II faze utrošiti 700.000, izgradnju prve faze sportske dvorane 400.000 i rekonstrukciju atletske staze i ostale infrastrukture na Sportsko-rekreativnim centru „9. januar“ 950.000 maraka.

Pratite nas na FACEBOOKU
Zatvori

Komentari:

Komentari se objavljuju u realnom vremenu i 058.ba ne može se smatrati odgovornim za izrečeno. Zabranjeno je vrijeđanje, psovanje i klevetanje. Komentari sa takvim sadržajem biće izbrisani, a lažni profili biće banovani.