Manifestacije uz krsnu slavu i Dan opštine Rogatica – Prijem za porodice poginulih boraca

18.08.2019.

ROGATICA – Danas, uoči sjutrašnje krsne slave i Dana opštine Rogatica Preobraženja Gospodnjeg, održano je više različitih manifestacije. U prvom planu bio je prijem za porodice poginulih boraca, koga je upriličio načelnik opštine Milorad Jagodić sa saradnicima.

Prijemu je prethodilo prisluživanje svijeća zadušnica, polaganje vijanaca Opštine, Opštinske i Regionalne Boračke organizacije i Opštinskog odbora ratnih vojnih invalida i parastos u Spomen-sobi u centru grada koja čuva sjećanje na 284 poginula borca sa područja ove opštine u posljednjem Odbrambeno-oslobodilačkom ratu, koga su služili sveštenici ovdašnje crkve Svete Trojice Predrag Masal i Milorad Novaković.

Nakon toga, u motelu „Park“ načelnik je primio prisutne članove porodica poginulih boraca. Pozdravljajući ih uz želju za dugo i dobro zdravlje, obećao je da će Opštinska administracija u granicama mogućnosti i zakonskih obaveza učiniti sve da olakšaju život ovoj boračkoj kategoriji. To se posebno odnosi na stambno zbrinjavanje, školovanje i zapošljavanje članova porodica poginulih boraca.

I danas na sam dan krsne slave u Rogatici će se održati više manifestacija. Već u 8 časova je svečana sjednica Skupštine opštine na kojoj će govoriti načelnik opštine Milorad Jagodić i obaviti uručenje nagrada i priznanja zaslužnim za razvoj opštine. Među njima je Univerzitetska bolnica u Foči, koja će dobiti Povelju opštine, Sretko Forcan, nedavno preminuli mladi košarkaš Igokea podshumno dobiće zahvalnicu, a mlađana atletičarka Snežana Ćaćić, novčanu nagradu.

Danas će se u crkvi Svete Trojice održati i svečana liturgija, litija od crkve do zgrade opštine u kojoj će se obaviti lomljenje slavskog kolača i slavski ručak u motelu „Park“.