Nastavak Preobraženjskih dana u Rogatici – Dvorišta i balkoni uljepšali grad i sela

Tekst: Sreten Mitrović, Foto: Turistička organizacija opštine i Sreten Mitrović - 14. avgusta 2019. 058.ba

ROGATICA – U nastavku Preobraženjskih dana „Rogatica 2019“ ponovo je na sceni bila Turistička organizacja opštine koja je u saradnji sa Udruženjem žena „Rogatica“ okončala i objavila rezultat konkursa tradicionalne manifestacije za izbor najljepšeg dvorišta i balkona na teritoriji opštine.

Na konkurs se prijavilo 20 ljubitelja lijepih dvorišta i balkona, od čega 10 dvorišta i isto toliko balkona.

Posebano formiran žiri u kome je bio i jedan inženjer poljoprivrede, iz obje kategorije odabrao je i nagradio po tri najljepša.

Za najljepše drorište odabrano je Slobodana Đurovića iz ulice Rogatičkih brigada u Rogatici i uz diplomu nagrađeno sa 150 maraka.

Drugo mjesto i nagradu od 100 maraka pripalo je dvorištu Branke Sorak iz Guždelja, a treće, uz novčanu nagradu od 80 maraka, Rada Lošića iz ulice Cara Dušana u Rogatici.

Najljepši balkon pripremila je i dobila nagradu od 100 maraka Mira Obrenović iz ulice Vese Rackovića. Drugo mjesto uz nagradu od 80 maraka pripalo je Suzani Papić sa Trga oslobodilaca i treće, sa nagradom od 50 maraka, Miri Štica iz ulice Srpske sloge, sve tri iz Rogatice.

Ove godine dodijeljena je i jedna specijalna nagrada. Dobila ju jeuz nagradu od 100 maraka Suzana Andrić iz Kosova u MZ Kozići.

Sinoć su i ljubitelji starih dobrih filmova uživali. Zajedničkim izborom Centra za kulturu i sport „Radenko Mišović“ i Kinoteke Republike Srpske u sali bioskopa pogledali su stari bestseler „Varljivo ljeto 68“.

Danas slijede nove manifestacije. U 12 sati na terenima Sportsko-rekreativnog centra „9. januar“ počinje turnir fudbalskih nada, a u 17 teniski turnir.

U 19 sati u sali bioskopa je Veče sa novinarkom i književnicom Jelenom Bačić-Alimpić.

Pratite nas na FACEBOOKU
Zatvori

Komentari:

Komentari se objavljuju u realnom vremenu i 058.ba ne može se smatrati odgovornim za izrečeno. Zabranjeno je vrijeđanje, psovanje i klevetanje. Komentari sa takvim sadržajem biće izbrisani, a lažni profili biće banovani.