Novo u Rogatici – Fontana na Trgu oslobodilaca

28.08.2019.

ROGATICA – Za manje od narednih dva mjeseca Rogatica treba da dobije još jedan infrastrukturni objekat koji će doprinijeti ljepšem izgledu ovog mjesta i popraviti kvalitet življenja u njemu. Riječ je o gradskoj fontani, prvoj javnoj u istoriji ovog mjesta, kao dijelu uređenja postojećih zelenih površina na Trgu oslobodilaca između stambeno-poslovne zgrade broj 5 i Ulice Srpske sloge u centru ovog malog mjesta na obalama Rakitnice.

Prvi radovi oko obilježavanja mjesta izgradnje ovog objekta po radnicima „Grizelj group“ iz Sarajeva već su obavljeni i prema ugovoru, koga je u ime investitora Opštine Rogatica potpisao načelnik Milorad Jagodić i predstavnik izvođača, treba da se okončaju u naradnih 50 dana.

Kako reče voditelj radova Tin Grizelj sama fontana imaće prečnik od 6.5 metara. Prečnik uređenog prostora oko fontane je 13 metara, a u fontani će biti 40 mlaznica sa isto toliko svjetiljki koje će davati poseban efekat pri pogledu na cijeli kompleks.

Pored toga biće postavljeno i 11 klupa za sjednje i posađeno 40 stabala novog ukrasnog rastinja.

Za izgradnju fontane i ostalih sadržaja koji će činiti jednu cjelinu biće utrošeno 132.000 maraka koje su obezbijeđene u budžetu opštine.