Počela rekonstrukcija Dječijeg vrtića u Rogatici

Tekst i foto: Sreten Mitrović - 22. avgusta 2019. 058.ba

ROGATICA – Radnici DOO „Primus“ iz Rogatice počeli su radove na rekonstrukciji i dogradnji zgrade Dječijeg vrtića „Bambi“ u kome tokom godine boravi mješovita jaslička grupa djece od jedne do tri godine starosti i mješovita vrtićka grupa sa djecom od 4 do šest godina u kojim je u prosjeku oko 50-toro djece.

– Pored njih, u periodu mart-maj svake godne Vrtić pruža usluge pripreme djece pred polazak u školu sa prosjekom oko 60-toro predškolaca koji stiču osnovna predznanja onoga šta ih čeka u osnovnoj školi u sveri emocijalne, intelektualne, socijalne i motivacione gotovosti potrebnih za školski način učenja, reče direktorka ove ustanove Nataša Duvnjak.

Prema projektu, dodala je ona, na zgradi Vrtića treba da se zamijeni lim na cijelom krovu, temeljno rekonstruišu mokri čvorovi uz drugačije rješenje nekih unutrašnjih prostorija i kao novo da se dosadašnje dvije vanjske terase uzmu pod krov i od njih dobije 50-tak kvadratnih metara novog korisnog prostora za koliko će se povećati i kapacitet objekta koji je do sada imao 550 kvadrata.

Investicija je „teška“ 100.000 maraka, od kojih je polovina poklon predsjednice Republike Srpske Željke Cvijanović, a drugih 50.000 su sredstva iz budžeta opštine Rogatica. To je bio povod da načelnik opštine Milorad Jagodić i načelnica Odjeljenja za urbanizam i prostorino uređenje u Opštinskoj upravi Biljana Simić danas obiđu Vrtić i upoznaju se sa tokom radova, koji treba da se završe za 45 radnih dana, a to će reći najdalje do kraja septembra kada bi ova predškolska ustanova trebala ponovo da otvori vrata, ali ovoga puta u znatno boljim uslovima, starim i novim korisnicima.

Pratite nas na FACEBOOKU
Zatvori

Komentari:

Komentari se objavljuju u realnom vremenu i 058.ba ne može se smatrati odgovornim za izrečeno. Zabranjeno je vrijeđanje, psovanje i klevetanje. Komentari sa takvim sadržajem biće izbrisani, a lažni profili biće banovani.