Počeli Preobraženjski dani „Rogatica 2019“ – Fotografi otvorili osmodnevno slavlje

Tekst i foto: Sreten Mitrović - 12. avgusta 2019. 058.ba

ROGATICA – Izložbom fotografja sa konkursa za najljepšu fotografiju snimljenu na području opšine koga je provela Turistička organizacija opštine, danas su u Rogatici počeli osmodnevni Preobraženjski dani posvećeni Krsnoj slavi i Danu opštine Preobraženju Gospodnjem, 19. avgusta.

Izložbu, a time i Preobraženjske dane, u prostorijama Turističke organizacije uz kraću besjedu, otvorio je načelnik Opštine Milorad Jagodić.

Nakon toga prisutni posjedioci upoznati su da se na ovogodišnji javni konkurs javio 21 fotograf-amater sa ukupno 82 fotografije od kojih je u uži izbor odabrano 24 i od njih je posebno formiran žiri, sastavljen od profesionalnih fotografa, imao težak zadatak da odabere najbolje, jer je konkurencija bila izuzetno ujednačena.

Ipak, za najljepšu fotografiju odabran je rad Sofije Cvijetić. Drugo mjesto pripalo je fotki Maje Ćorić i treće Draganu Jakšiću.

Prvoplasirana Sofija Cvijetić, reče ovom prilikom, da je na konkurs poslala tri, a Maja Ćorić, kojoj je ovo peto uzastupno učešće na ovoj manifestaciji, 10 fotografija.

Sve tri prvoplasirane fotke novčano su nagrađene uz diplome o učešću na konkursu. Nagrade i diplome uručio im je načelnik opštine Milorad Jagodić.

Svi izloženi radovi mogu se pogledati svakim danom u prostorijama Turistčke organizacije.

Uz izložbu najljepše fotografije, večeras u 20 časova na programu su Preobraženjski pjesnički susreti na kojim će rukoveti svojih pjesama govoriti i čitati Mirjana Bulatović, Elena Stanisavljević, Slobodan Ristović, Milenko Jevđević i Milun-Mišo Lubarda.

Pratite nas na FACEBOOKU
Zatvori

Komentari:

Komentari se objavljuju u realnom vremenu i 058.ba ne može se smatrati odgovornim za izrečeno. Zabranjeno je vrijeđanje, psovanje i klevetanje. Komentari sa takvim sadržajem biće izbrisani, a lažni profili biće banovani.