Sportske manifestacije uz Dan opštine Rogatica – Motociklisti oduševili

19.08.2019.

ROGATICA – U nizu sportskih manifestacija upriličenih povodom krsne slave i Dana opštin Rogatica Preobraženja Gospodnjeg centralno mjesto pripalo je Otvorenom prvenstvu Srpske i BiH i pozivnom za Srbiju u moto krosu „Rogatica 2019“, koje je održano prošle nedjelje.

Pred velikim brojem ljubiotelja moto-krosa koji se vozi na što divljijim stazama sa područja rogatičke i susjednih opština održano je šest trka u klasama MX 65, MX 85 i MX veteran, MX 1 i MX 2 na stazi Ptičijak u okviru Sportsko-rekreativnog centra „9. januar“.

Takmičilo se 43 motociklista iz Republike Srpske, Federacije BiH, Srbije i Hrvatske.

Poslije veoma zanimljivih trka, po lijepom vremenu i u anbujentu kakav se samo poželjeti može, u klasi MX 65, u kojoj su nade motociklizma Srpske, BiH i Srbije, na opšte zadovoljstvo prisutnih gledalaca, prvo mjesto osvojio je osmogodišnji Vuk Ćajić iz AMD Rogatica, ispred 10-godišnjeg Andreja Popovića iz AMK Ero iz Arilja i 9-godišnjeg Luke Lazovića iz GTC Rasing iz Kraljeva.

U klasi MX turist i MX veteran, takmičilo se 12, odnosno 5 motociklista i pobijedili su Đorđe Čolović iz Moto Landa iz Beograda ispred Vlade Rajovića iz Termorada u Čačku i Krunisava Ivanovića iz MK Požega promet u Požegi.

Kod veterana u ovoj klasi prvo mjesto pripalo je Miroslavu Milojeviću iz MK Miron Moto iz Dervente, drugo Dejanu Paunoviću iz GTC Rasing iz Kraljeva i treće Željku Pavloviću iz MK maršal Banja Luka.

Veoma zanimljiva bila je trka u klasi MX 85. Trčalo je 11 motociklista i, što je zanimljivo, sasvim zasluženo pobijedila je neustrašiva djevojčica Mia Ribić iz SMK Savski Marof, ispred Vuka Drmanca iz AMD Tanasko Rajić iz Čačka i opet uz buran aplauz, Rogatičanina Mihaila Ćajića, samo četiri godina starijeg brata Vuka Ćajića, koji je pobijedio u klasi MX 65, a koji su, iako osnovci, oživjeli moto-kros u Rogatici.

Kruna ovog takmičenja bila je zajednička trka, uz odvojeno bodovanje, motociklista u klasi MX 1 i MX 2.

U klasi MX 1 prvo mjesto osvojio je vozeći motor Kavasaki Matej Jaroš iz MK Požega promet sa 25 bodova. Drugo je pripalo Petru Kundidu iz MCK Cetina kod Splita, koji je takođe vozio kavasaki i osvojio 22 boda i treće starom poznaniku Rogatičana Milošu Đorđeviću iz Termorada u Čačku, koji je vozio Suzuki i osvojio 20 bodova.

I na kraju, a u najzanimljivoj trci motora u klasi MX 2 najbrži je bio Nanad Petrović iz AMK Tanasko Rajić iz Čačka na motoru Jamaha sa osvojenih 25 bodova. Drugo mjesto pripalo je Miliću Zimonjiću iz MK Zlatibor koji je vozio motor Honda i osvojio 22 boda i treće Milanu Vukajloviću iz Tanaska Rajića u Čečku, koji je takođe vozio motor Honda i osvojio 20 bodova.

Organizator i ovogodišnje trke, koja je po prvi put bodovana za prvenstvo Republike Srpske i BiH i bilo pozivna za Srbiju, bilo je Auto-moto društvo iz Rogatice. Generalni sponzor u tehničkoj pomoći bio je AMS Srpske, a pokrovitelj opština Rogatica, koja je uz ostalo obezbijedila plaćanje dijela troškova motociklistima, zahvalnice svim vozačima i pehare pobjednicima.

Ono što je vrijdno istaći, rekao je poslije trke Branko Lelek, sekretar u AMD i direktor trke, je činjenica da su svi učesnicii otišli kući zdravi i zadovoljni uz obećanje da ih eto i iduće godine.