“Veče sa Ivanom Milinkovićem” od jeseni i u vašem gradu

22.08.2019.

Ivan Milinković, dugogodišnji pevač sastava “Legende”, odlučio je da se posveti solističkoj karijeri. Muzički biser iz Loznice, želi da se publici predstavi u novom ruhu i “utisne” još dublji muzički pečat u srca slušalaca. Publici je kao prva predstavljena numera “Ibar ust’o protiv brega”, koja predstavlja spoj tradicije, trubača i prepoznatljivog Ivanovog glasa. Za ovu numeru koju prati autentična ekranizacija, muziku je uradio Dragan Nikolić, na tekst Ivana Karaklića, uz aranžman Pedje Stojkovića.

Bosna zna šta je pesma! Imali smo, a siguran sam da ćemo tek imati divna druženja. Radovala me je uvek nova energija koju je publika u mnogim mestima Vašeg okruženja od Višegrada, Foče, Rogatice, Čajniča, Rudog, Novog Goražda do Andrićgrada donosila kada pevam. Želim da se sa publikom sretnem i u mestima u kojima do sada nisam pevao. Nestrpljivo čekam nova druženja, kako bih čuo reakcije na moje nove pesme, dodao je Milinković za portal 058.ba

Druga numera koja je predstavljena publici nosi naziv ,, Svenuće dunje“ i delo je autorskog tandema Dušan Bačić i Bojan Dragojević. U pitanju je pop numera, rađena kao moderna verzije sevdalinke, uz zvuke harmonike.

“Od jeseni publika će imati priliku, koncertno, da čuje nešto što do sada nisam pevao, uz pesme koje su reference i najveći izazov za svakog pevača. Sa publikom, uz moje nove pesme, prelistavaću muzičke spomenare, setiti se nekih divnih vremena i zajedno uživati u hitovima Tome Zdravkovića, Cuneta Gojkovića, Tozovca, Staniše Stošića, tradicionalne pesme među kojima i sevdalinke! Uz muzičku podršku Pedje Stojkovića očekujte pregršt iznenađenja, na kocertima pod nazivom “Veče sa Ivanom Milinkovićem”. Vidimo se i u Vašem gradu, dodaje radosno Milinković u zvaničnom saopštenju.”