Dodijeljene povelje zaslužnim pojedincima

21.09.2019.

VIŠEGRAD – U Višegradu je održana svečana akademija povodom slave opštine – Male Gospojine na kojoj je Povelja opštine dodijeljena zaslužnim pojedincima.
Povelja opštine dodijeljena je Janisu Panopulosu, Jorisu Cacizavasu, Karijisu Mihaelu, Parisu Vaporidisu, Nikolaosu Mincivirisu, Mladenu Furtuli, Miodragu Todoroviću, Mihailu Nikolovu, Momiru Krsmanoviću, Dražanu Perendiji posthumno, Draganu Vukotiću, Vojkanu Krstiću i Dražanu Kneževiću posthumno.

Načelnik opštine Višegrad Mladen Đurević rekao je na sinoćnjoj akademiji da su svi dobitnici povelja doprinijeli razvoju opštine i stvaranju njenog dobrog imena i ugleda u širim okvirima.

„Ovo je naš skroman način da im se odužimo i zahvalimo što su, svako na svoj način, svojim radom i zalaganjem dali doprinos razvoju Višegrada“, istakao je Đurević.

On je naglasio da je Višegrad otvoren za sve koji u njemu žele da žive, stvaraju, investiraju.

„Svakodnevnim naporima nastojimo da postane značajan privredni i kulturni grad, da ostane grad sa dobrim i gostoljubivim ljudima, da vratimo sjaj našim selima i sačuvamo predivnu prirodu, u kojoj naši građani i turisti mogu da uživaju“, istakao je Đurević.

Humanitarac Vojkan Krstić rekao je da mu je ovaj dan poseban u srcu i da povelja koju je dobio nije samo njegova, već svih Višegrađana.

„U budućnosti bih želeo da svi zajedno gradimo naše okruženje kako bi bilo lepše i bolje za život. Sledeće godine planiram osnovati preduzeće i zaposliti omladinu jer su oni budućnost ovog grada“, istakao je Krstić, te zahvalio na priznanju.