Na marginama poljoprivredne izložbe u Rogatici – Ljepotan iz Gornjeg Osova

Tekst i foto: Sreten Mitrović - 27. septembra 2019. 058.ba

ROGATICA – Na nedavno održanoj 55. regionalnoj poljoprivrednoj izložbi i sajmu stoke u Rogatici u obzir za nagrade u kategoriji koza nisu ulazila muška grla, odnosno jarci. A da su i oni ocjenjivani i nagrađivani, opšta je ocjena ljubitelja ove vrste stoke, jarac „Mališa“ iz stada od više od 50 priplodnih koza i jarica Milije Ilića iz Gornje Osovo, sela između Rogatice i Borika bio bi apsolutni šampion.

Njegova fizička kondicije i nevjerovatna težina od preko 100 kilograma, veliki rogovi, umiljatrost i sve ostale osobine zadivile su svakog ko ga je vidio. A video ga je najveći dio posjtilaca ove smotre najboljeg u poljoprivredi Sarajevsko-romanijske i Gornjedrinske regije.

Vlasnik „Mališe“ Milija reče da je on miljenik porodice. Voli da se mazi i druži sa ljudima, posebno djecom, koja ga čak znaju i pojahati. Među kozama je pravi „džentlmen“, nije halapljiv i štiti ih. I zato, nema para za koje bi ga ovih dana prodali.

Pratite nas na FACEBOOKU
Zatvori

Komentari:

Komentari se objavljuju u realnom vremenu i 058.ba ne može se smatrati odgovornim za izrečeno. Zabranjeno je vrijeđanje, psovanje i klevetanje. Komentari sa takvim sadržajem biće izbrisani, a lažni profili biće banovani.