Komunalna kretanja u Rogatici – Nove staze za pješake i šetače

09.10.2019.

ROGATICA – U nastojanju da stvore što povljnije uslove za življenje u Rogatici, odgovorni u ovoj opštini na početku su realizacije još jednog značajnog infrastrukturnog projekta. Riječ je o uređenju pješačke staze od naselja Borač do ciglane u Kovanju sa desne strane magistralnog puta Rogatica – Podromanija.

Ugovor o tome i uređenju prve faze šetališta između regulisanog korita Rakitnice i Sportsko-rekreacionog centra „9. januar“ u vrijednosti od 450.000 maraka, potpisali su načelnik opštine Milorad Jagodić i direktor „Romanija-puteva“ iz Sokoca Mirko Pandurević.

– Pješačka staza do Kovanja, rekao je načelnik Jagodić, duga je 1810 metara sa širinom od 1,5 metara. Njom će bezbjedno dolaziti i iz Rogatice vraćati žitelji, posebno djeca koja idu u osnovnu i srednje škole Srednjoškolskog centra „27. januar“, iz naselja Borač, Kovanj, Lepenenica i sela sa područja Mjesne zajednice Gučevo koji idući pješke koriste ovu frekventnu dionicu magistralnog puta. Za uređenje ove staze, koja će imati asfaltnu podlogu, obezbijeđeno je 250.000 maraka.

– Što se tiče šetališta, radi se o prvoj fazi u dužini od 182 metra, od oko dva kilometra pored rijeke do naselja Plješevica, uređenje će početi od mosta „Zakula“ desnom stranom pored bazena za kupanje do kraja ograde na zapadnoj strani Sportsko-rekreatovnog centra. Ovaj dio šetališta, koga najviše koriste rekreativci iz Rogatice, radi potrebe bazena za kupanje, imaće širinu jedne kolovozne trake i za njeno uređenje obezbijeđeno je 200.000 maraka, naglasio je Jagodić.

I dok se za uređenje staza za pješake i rekreativce vrše posljednje pripreme, dotle se radovi na izgradnji prve gradske fontane na Trgu oslobodilaca u centru urbanog dijela Rogatice uveliko odvijaju. Imaće prečnik 6,5 metara sa 40 mlaznica i isto toliko svjetiljki koje će u noćnim časovima davati poseban svjetlosni efekat.