Ministar finansija RS u posjeti Novom Goraždu

11.10.2019.

NOVO GORAŽDE – Ministar finansija u Vladi RS Zora Vidović danas je posjetila opštinu Novo Goražde.

Ministarka i načelnica opštine Novo Goražde Mila Petković razgovarale su o finansijskim problemima koji su u proteklom periodu zahvaljujući pomoći Ministarstva finansija i Vlade Republike Srpske, u određenoj mjeri rješeni. Ministarka je naglasila da opština Novo Goražde može i ubuduće očekivati značajnu finansijsku podršku u realizaciji svih važnih, kako infrastrukturnih, tako i ostalih projekata koji su u nadležnosti Ministarstva finansija.

U razgovoru sa nečelnicom takođe je pohvalila način na koji se troše budžetska sredstva i izrazila zadovoljstvo činjenicom da se sve obaveze opštine isplaćuju redovno u predviđenim rokovima.

“Vlada RS mora sa posebnim planom razvoja pomoći i pristupiti svim rubnim opštinama Republike, u koje spada i opština Novo Goražde” izjavila je ministarka Zora Vidović.

Načelnica opštine Mila Petković rekla je da je zahvalna na posjeti ministra i da je ovo iskorak u saradnji opštine i Ministarstva finansija.

“Izrazila bih zahvalnost Vladi Republike Srpske i Ministarstvu finansija, koji su kad je najviše trebalo, pomogli da se prevaziđe naslijeđena katastrofalna finansijska situacija, i što će ubuduće pomagati daljem razvoju opštine Novo Goražde” izjavila je Mila Petković.