Nemanja stigao na VMA, do sada prikupljeno 58 hiljada KM

21.10.2019.

FOČA – Mladi Fočak Nemanja Starović, za čije liječenje se u Foči i Nevesinju prikuplja pomoć, stigao je danas u Beograd na Vojno-medicinsku akademiju gdje ga uskoro očekuje teška operacija vratnog pršljena.

Nemanja i njegova majka Brankica Tomović zahvalili su se Fočacima i Nevesinjcima na velikoj podršci, kao i svim ljudima dobrog srca koji pomažu njegovo liječenje.

Za Nemanju su organizovane brojne akcije, a novac se prikuplja i u kutijama koje su postavljene u Foči i Nevesinju.

U Foči je u trgovinama, ugostiteljskim objektima, kladionicama i frizerskim salonima prikupljeno 13.715 KM i novac je uplaćen na račun, a akcija se nastavlja, pa kutije ostaju i građani i dalje imaju mogućnost da pomognu Nemanji.

Isto je i u Nevesinju, gdje je u Bolnici, Vrtiću, Srednjoj školi i prilozima građana do sada prikupljeno 3.560 KM.

Sa ovim iznosima, za Nemanjino liječenje, na račun njegove majke, do subote 19. oktobra uplaćeno je ukupno 58.219 KM.

Nemanja je potpuno nepokretan od maja prošle godine, kada se povrijedio na Crnogorskom primorju.

Kičmena moždina mu je bila gotovo prekinuta i povreda je bila takve prirode da ljekari nisu davali mnogo šanse da će preživjeti.

Nakon operacije u Podgorici liječio se u bolnici u Banjaluci i u Zavodu za fizikalnu medicinu i rehabiltaciju “Dr Miroslav Zotović”, odakle je u martu prebačen u Nevesinje.

Danas je potpuno nepokretan, a ljekari su uspjeli da mu djelimično osposobe desnu ruku da može samostalno da upravlja invalidskim kolicima.

Svakim danom osjeća sve jače bolove, ali ne gubi nadu da će uspjeti da se oporavi.

Na VMA ga očekuje veoma teška operacija zamjene pločica i šrafova kojima je kičma fiksirana, kako bi bile spriječene dalje komplikacije, a nakon toga bi trebalo da počne proces rehabilitacije u nekoj od većih klinika u inostranstvu za šta je potrebno obezbijediti novac.

Nemanju su iz nevesinjske bolnice ispratili predstavnici opštine Nevesinje i bolničko osoblje, poželjevši mu mnogo sreće i uspješno liječenje.

Račun za uplatu pomoći, Unikredit banka, Brankica Tomović, transakcioni račun: 5514802542860755.