Održane Godišnje skupštine veslačkih saveza BiH i Republike Srpske

26.10.2019.

Objedinjene Godišnje skupštine Veslačkih saveza Bosne i Hercegovine i Republike Srpske su održane 24. 10. 2019. u Beogradu, na Adi Ciganliji u Veslačkom savezu Srbije. Uz puno prisustvo članstva oba saveza, nakon predstavljanja aktivnosti u proteklom periodu i programa i planova za naredni, donesene sledeće odluke i zaključci:

Na mjesto predsjednika Izvršnog odbora Veslačkog saveza Republike Srpske je izabran gospodin Milan Trninić, koji obavlja funkciju finansijskog direktora JU „Vode Srpske“ iz Bijeljine, dok su za članove Izvršnog odbora VSRS izabrani: Nebojša Marković, Boško Furtula, Nenad Rađević, Dragana Bogdanović , Neboja Ilić, Zoran Jeftić, Nebojša Jevremović i Nenad Stepić.

Izabran je i Nadzorni odbor VSRS, a njega čine Nedeljko Perić i Goran Vlačić

U članstvo u VSBiH je primljen i Veslački klub „Rama“ iz Prozora.

Takođe, izabran je i Izvršni odbor Veslačkog saveza Bosne i Hercegovine u sastavu: Nebojša Marković, Boško Furtula, Nenad Rađević, Dragana Bogdanović, Neboja Ilić, Zoran Jeftić, Nebojša Jevremović, Nenad Stepić i Filip Šimunović.

Formiran je i tročlani radni odbor koji će pratiti i podržati aktivnosti oko završetka radova na objektu Internacionalnog veslačkog centra u Višegradu.

Odlučeno je da se pokrene intenzivni razvojni program razvoja ženskog veslanja na teritoriji RS.

Skupština je podržala nastavak aktivnostimi identifikacije i regrutovanja veslačkih talenata kroz aktivni rad na terenu.

Odlučeno je da se uspostavi razvojni kamp na kojima bi se izvršila selekcija najtalentovanijih i najperspektivnijih mladih veslačka iz RS i BiH.

Nakon održavanja razvojnog kampova, skupštine su donijele odluku da se, najtalentovanijima organizuju uslovi u kojima bi mogli da se razvijaju u sportskom i obrazovnom pogledu.

Cilj razvojnih kampova koji bi bili uspostavljeni u narednom periodu je učešće veslačka iz RS i BiH na međunarodnim takmičenjima i ostvarivanje zapaženijih rezultata u roku od 2 godine.

Na skupštinama je usvojena inicijativa da se naši savezi uvećaju za još jedan klub koji bi bio uspostavljen na rijeci Savi na teritoriji opštine Bijeljina i na taj način stvori još jedan veslački lokalitet koji bi okupio talente, entuzijaste i profesionalce i omogućio im bavljenje veslanjem u još jednoj regiji BiH.

Predstavljen je kalendar takmičenja na kojima će članovi klubova članova VSRS i VSBiH učestvovati u 2020. Godini.