Radovan Višković u Rogatici

Tekst i foto: Sreten Mitrović - 18. oktobra 2019. 058.ba

ROGATICA – Premijer Vlade Republike Srpske Radovan Višković i ministar za finansije Zora Vidović boravili su danas u prvoj radnoj posjeti u Rogatici. U skoro jednoipočasovnom razgovoru sa načelnikom opštine Miloradom Jagodićem i njegovim saradnicima, bilo je riječi o aktuelnim pitanjima iz rada i života u ovoj lokalnoj zajednici.

Milorad Jagodić, uz zahvalu gostima na posjti Rogatici, reče da ih je upoznao sa onim što se trenutno radi na području opštine koristeći vlastita i sredstva Vlade Republike Srpske kao partnera u svim zahvatima. Pored ostalog tu su ulaganja u revitalizaciju Osnovne škole i Srednjoškolskog centra, izrada pješačkih staza i trotoara, uređenje vodotoka Rakitnice, privođenje kraju druge faze izgradnje bazena za kupanje i tartan staze na Sportsko-rekreativnom centru, reitalizacija Dječijeg vrtića, adaptacija zgrade Opštinske uprave, stavljanje fasada na zgrade u najužem dijelu ulice Srpske sloge, stalna popravka vodovdne i kanalizacione mreže, izrada gradske fontane a priprema se i izgradnja sportske dvorene i dosta drugih infrastrukturnih zahvata kojim se želi da popravi kvalitet življenje u Rogatici i u selima.

Imamo, naglasio je Jagodić, i dosta drugih planova i nadamo se da ćemo, kao i do sada, imati punu podršku Vlade i resornih ministarstava.

Tu podršku obećao je i premijer Vlade, a ministarka finansija Zora Vidović istakla je da se priprema budžet za narednu godinu u kome će se planirati i sredstva za sve lokalne zajednice. Pošto je Rogatica u redu nerazvijenih opština može očekivati i više sredstava nego što je dobijala ove i prošlih godina.

Nakon toga, premijer i njegovi saradnici obišli su i jedan od najstarijih i najuspješnijih privrednih kolektiva u Rogatici, Mesnu industrtiju „Vizion“.

Radi se o kolektivu u kome je zaposleno preko 70 radnika sa zaokruženom proizvodnjom mesa od klaonice kapaciteta 50 tona do proizvodne hale u kojoj se može preraditi 30 tona mesa tokom 24 sata rada.

Proizvodi „Viziona“, čiji su vlasnici braća Slavko i Danko Nerić, prepoznatljivi su po orginalnom ukusu koji se postiže tradicionalnim sušenjem mesa. To i kvalitet po ISA standardu 9001 HACCR koji je sertifikovan 2008. godine, razlog je da su proizvodi ovog privrednog kolektiva zastupljeni na trpezama širom Republike Srpske i BiH.

Završavajući posjetu premijer je istakao da je značaj ovog kolektiva u tome što uz sebe privlači i veliki broj kooparanata na uzgoju stoke i što na taj način podstiče razvoj sela i uopšte poljoprivrede. Otuda i razlog da će Vlada u narednom periodu podržavati ovu kompaniju i njene razvojne planove koji idu za tim da se rade konzervirani proizvodi i da se širi prodaja na cijeli region.

Pratite nas na FACEBOOKU
Zatvori

Komentari:

Komentari se objavljuju u realnom vremenu i 058.ba ne može se smatrati odgovornim za izrečeno. Zabranjeno je vrijeđanje, psovanje i klevetanje. Komentari sa takvim sadržajem biće izbrisani, a lažni profili biće banovani.