U Andrićgradu održan koncert banjalučkog dječijeg hora „Jedinstvo“

SRNA - Jovana Borovčanin - 06. oktobra 2019. 058.ba

ANDRIĆGRAD – Ispred Hrama Svetog cara Lazara u Andrićgradu sinoć je održan koncert dječijeg hora „Jedinstvo“ iz Banjaluke.

Dirigent hora Jasna Antonić rekla je da su se predstavili publici u Višegradu duhovnim, svetovnim i narodnim kompozicijama.

„Ovo je naš drugi dolazak u Višegrad i iz ovog grada nosimo pozitivna iskustva“, rekla je Antonićeva i dodala da hor postoji već 25 godina.

Ona je istakla da su u Višegradu posjetili manastir Dobrun, most Mehmed Paše Sokolovića i Andrićgrad.

Protojerej Aleksandar Topalović rekao je da su djeca u Višegradu obišla kulturne i istorijske znamenitosti, a ujedno i pokazala znanje iz horskog pjevanja.

Načelnik opštine Višegrad Mladen Đurević rekao je da je ovo još jedan lijep događaj koji je okupio veliki broj učesnika.

„Ovakva dešavanja upotpunjuju kulturnu scenu našeg grada i opština će uvijek podržavati ovakve manifestacije“, istakao je Đurević.

Pratite nas na FACEBOOKU
Zatvori

Komentari:

Komentari se objavljuju u realnom vremenu i 058.ba ne može se smatrati odgovornim za izrečeno. Zabranjeno je vrijeđanje, psovanje i klevetanje. Komentari sa takvim sadržajem biće izbrisani, a lažni profili biće banovani.