Dvije nagrade za Višegrađane na Pozorišnom festivalu u Vlasenici

SRNA - Jovana Borovčanin - 18. novembra 2019. 058.ba

VIŠEGRAD – Nagrada za najbolju kolektivnu igru pripala je Dramskom studiju „Prosvjeta“ iz Višegrada, a za najbolju epozodnu ulogu Darku Poljčiću iz višegradske „Prosvjete“ na Festivalu omladinskog pozorišnog stvaralaštva „Agon“ u Vlasenici.

Predsjednik Srpskog prosvjetnog društva „Prosvjeta“ Danka Mitrović rekla je da su članovi ovog društva izveli komediju „Folov mi.ba“, koja govori o virtuelnom svijetu i savremenim tehnologijama.

Mitrovićeva je zahvalila domaćinima i organizatorima za dobro organizovan Festival koji je zatvoren sinoć predstavom „Folov mi.ba“.

Nagrađeni Darko Poljčić rekao je da je ovo njegova prva nagrada i da će mu biti podstrek da nastavi sa glumom.

On je naveo da su utisci sa Festivala lijepi i da je upoznao mnogo kolega sa kojima je razmjenjivao iskustva, a na radionicama su usavršili znanje o glumi i o sceni.

Umjetnički rukovodilac ansambla Bojana Podgorica rekla je da je ova pozorišna grupa nastojala da istakne teme u vezi sa problemima savremenog društva.

Pratite nas na FACEBOOKU
Zatvori

Komentari:

Komentari se objavljuju u realnom vremenu i 058.ba ne može se smatrati odgovornim za izrečeno. Zabranjeno je vrijeđanje, psovanje i klevetanje. Komentari sa takvim sadržajem biće izbrisani, a lažni profili biće banovani.