Počela izgradnja sportske dvorane u Rogatici – Korak do temelja

Tekst i foto: Sreten Mitrović - 09. novembra 2019. 058.ba

ROGATICA – Iako zvanično još nisu dobili verifikaciju uobičajenim ceremonijama, radovi na izgradnji buduće sportske dvorane u kompleksu Sportsko-rekreativnog centra „9. januar“ već se obavljaju. Pripremaju se temeljne stope kao „prethodnica“ temelja reprezentativne zgrade koja će imati veličinu 70×30 metara. Kopaju se rupe dubine 6 metara u koje će se položiti 25 temeljnih stopa na koje će se kasnije oslonjati noseći stubovi objekta, rekoše građevinari.

Dvorana koja će se graditi kao jedan od značajnijih infrastrukturnih objekata iz Strategije lokalnog razvoja opštine za period 2018 – 2027. godine. Imaće gledalište od 800 mjesta za sjedenje. Na plohi dvorane nalaziće se tereni za košarku, rukomet, odbojku, dvoransku atletiku i mali fudbal i zadovoljavaće sve kulturne, javne i druge potrebe.

Investicija je „teška“ 3,2 miliona maraka. Početnih 400.000 obezbijedila je opština zaduženjem kod Investiciono-razvojne banke Republike Srpske tokom ove godine. Dio sredstava očekuje se i od Vlade Republike Srpske i nekih drugih izvora.

Većina radova, koje izvodi kompanija „Širbegović“ iz Gračanice sa podizvođačima, ipak, odvijaće se iduće godine, kada bi trebalo da se i okončaju, rekao je načelnik opštine Rogatica Milorad Jagodić.

Pratite nas na FACEBOOKU
Zatvori

Komentari:

Komentari se objavljuju u realnom vremenu i 058.ba ne može se smatrati odgovornim za izrečeno. Zabranjeno je vrijeđanje, psovanje i klevetanje. Komentari sa takvim sadržajem biće izbrisani, a lažni profili biće banovani.