Kontrola apartmana dala pozitivne rezultate

26.12.2019.

VIŠEGRAD – Načelnik Odjeljenja za inspekcijske poslove Milica Stančić rekla je da su tržišni inspktor, inspektor za hranu i zdravstveni inspektor vršili kontrolu smještajnih kapaciteta u Višegradu i da su nakon inspekcijskog pregleda utvrdili povećanje broja registrovanih kapaciteta.

„Tom prilikom je ustanovljeno da na području grada ima 38 smještajnih jedinica od kojih tri nisu registrovane dok je jedna u fazi registracije. Tržišni inspektor im je uputio obavijest kao mjeru preventivnog karaktera na koji način mogu da se uvedu u zakonske okvire kako ne bi bili sankcionisani zbog nelegalnog rada“, istakla je Stančićeva.

Ona je navela da je od početka kontrole do sada, šest vlasnika apartmana i soba za iznajmljivanje obnovilo ugovor sa Turističkom organizacijom Višegrad za 2019. godinu, kod kojih je ukupan broj ležajeva 28.

Stančićeva je dodala da je u protekloj godini otvoreno 11 novih smještajnih jedinica sa ukupno 39 ležajeva.

„Vlasnici apartmana i soba za iznajmljivanje koji imaju sklopljen ugovor sa Turističkom organizacijom Višegrad, isti treba da obnove nakon Nove godine jer je njihova važnost do kraja kalendarske godine, odnosno do 31. decembra“, napomenula je Stančićeva.

Prema njenim riječima inspektori su naložili vlasnicima, odnoso pružaocima usluga za smještaj, da u sledećoj godini, lice koje održava higijenu u apartmanima i sobama za iznajmljivanje treba da posjeduje dokaz o obavljenom sanitarnom pregledu i da su takođe u obavezi da izvrše sistematsku deratizaciju u smještajnim jedinicama.