Obilježena krsna slava obdaništa „Neven“

19.12.2019.

VIŠEGRAD – Višegradski vrtić „Neven“ obilježio je danas krsnu slavu Nikoljdan u prisustvu djece, vaspitača i zvanica, a načelnik opštine Mladen Đurević najavio je da će na narednoj sjednici Skupštine opštine Višegrad biti donesena nova odluka o finansiranju djece koja borave u vrtiću kako bi olakšali roditeljima i podstakli natalitet.

Đurević je poželio djeci i zaposlenima srećnu krsnu slavu i istakao da će opština uvijek imati razumijevanja za obdanište i djecu, te da im je to i obaveza.

„Veoma nas raduje veliki broj djece. Oni će iz ovog perioda ponijeti najljepša iskustva i vjerujem da će izrasti u dobru djecu i dobre ljude“, rekao je Đurević.

Direktor vrtića „Neven“ Danka Mitrović rekla je da je ovo jedan od najsvečanijih praznika koji obilježavaju.

„Prilika je ovo da govorimo o kulturi i tradiciji, a da naši mališani od najranije životne dobi usvajaju spoznaju o tome kome i čemu pripadaju, jer se smatra da je to osnov za njihovo sazrijevanje i izrastanje u dobre ljude“, istakla je Mitrovićeva.

Obilježavanju krsne slave prisustvovao je i direktor preduzeća „Hidroelektrane na Drini“ Nedeljko Perišić i predsjednik Upravnog odbora obdaništa Ružica Šimšić.

U obdaništu „Neven“ boravi 105 mališana.