Otvoren Božićni turnir u malom fudbalu

26.12.2019.

VIŠEGRAD – Sportska manifestacija „Božićni turnir u malom fudbalu“, koja je okupila 14 ekipa iz Republike Srpske i Srbije, otvorena je večeras u višegradskoj Sportskoj dvorani.

Ovogodišnju, 26. manifestaciju, otvorio je načelnik opštine Višegrad Mladen Đurević i istakao da je turnir izrastao u izuzetan sportski događaj koji je prepoznatljiv izvan granice Republike Srpske.

„Opština u saradnji sa `HE na Drini` nastoji da omasovi ovakve i slične događaje i omogući što bolje uslove za razvoj sporta. To potvrđuje i ovaj turnir koji je iz godine u godinu sve bolji“, naveo je Đurević.

Đurević je istakao da turnir posjećuje veliki broj gledalaca i da je manifestacija dobila regionalni značaj zahvaljujući prisustvu reprezentacije Srbije, kojoj je uručio plaketu za doprinos razvoju sporta u opštini Višegrad.

Član Organizacionog odbora manifestacije Jadranko Janjić rekao je da ovogodišnji turnir ima niz novina koje se tiču nagrada i iznenađenja za publiku.

Direktor višegradskog preduzeća „HE na Drini“ Nedeljko Perišić rekao je da je Uprava, povodom obilježavanja 30 godina uspješnog rada preduzeća, donijela odluku da zamijeni parket i podlogu u Sportskoj dvorani.

„Izuzetno nam je drago da se upravo ova manifestacija održava u renoviranoj dvorani. Veliki broj ekipa je prijavljen i nagradni fond je dobar, a da je riječ o dobroj organizaciji govori i činjenica da je jedna od najboljih reprezentacija u malom fudbalu došla u Višegrad“, naveo je Perišić.

Đurević i Perišić ozvaničili su završetak zamjene parketa za koji je „HE na Drini“ izdvojila 250.000 KM.

Tokom ceremonije otvaranja turnira nastupile su mlade umjetnice Jovana Šljuka, Anđelina Đurđević i Anđelina Poljčić, a narodnom igrom i pjesmom prisutne su pozdravili članovi kulturno-umjetničkih društava „Kralj Petar Ujedinitelj“ i „Bikavac“.

Na turniru, koji će trajati do 5. januara, osim najboljih ekipa biće nagrađeni najbolji igrač, najbolji strijelac i najbolji golman.

Organizator turnira je opština Višegrad u saradnji sa Javnom sportskom ustanovom „Drina“, Fudbalskim klubom „Drina“, Direkcijom za izgradnju i razvoj i preduzećem „HE na Drini“.