Svečanosti u rogatičkom domu staraca „Suncu“

29.12.2019.

PRIČAŠĆE I ZABAVA ZA ŠTIĆENIKE

ROGATICA – Na traženje najvećeg broj od preko 70 svojih štićenika, zaposleni u Domu za starija lica „Sunce“ u Rogatici, i ove godine iskoristili su ove predbožićne dane i obavili njihovo sveto pričešće. Ovaj čin nakon višednevnog posta i ispovijesti, u prostorijama Doma, obavio je juče, 28. decembra, starješina crkve Svete Trojice, protojerej-stavrofor Predrag Masal, koji je uz blagoslov poželio svim koji su pričešće primili i ostalim štićenicima da u zdravlju dočekaju predstojeći Božić i ostale praznike.

Uz sveto pričešće štićenicima Doma pretprazničke dane prigodnim programom uveličali su najmlađi članovi KUD-a koje radi pri Udruženju za očuvanje tradicije „Stara Gora“ iz Rogatice.

Mališani u dobi od pet do deset godina pod voćstvom koreografa Milenka Kušića, za svoje godine, odigrali su više narodnih kola čije izvođenje prisutne bake i deke pozdravili su toplim aplauzom, a neki i uz po koju suzu, jer su vjerovatno među onim koji su igrali „vidjeli“ i svoje unuke i praunuke.

Svešteniku Masalu, koji je obavio pričešće, i mladim folkloristima iz „Stare Gore“, u ime štićenika Doma zahvalio se direktor Radomir Ćućula naglasivši da su oni uveličali radost predstojećih praznika ne samo štićenika nego i svih zaposlenih u ovoj ustanovi koja brine o starim licima u godinama kad im je pomoć najpotrebnija.