Uspješna turistička sezona

29.12.2019.

VIŠEGRAD – Direktor Turističke organizacije Višegrad Olivera Todorović rekla je da je ovogodišnja turistička sezona bila izuzetno uspješna, te da je povećan broj noćenja.

Todorovićeva je navela da su ove godine u Višegradu registrovana 42 lica koja pružaju smještaj, što je dovelo do povećanja broja noćenja.

Ona je istakla da je ove godine održan i veći broj manifestacija pod pokroviteljstvom opštine Višegrad, čiji je cilj bio da svakog vikenda ponude nešto novo.

Todorovićeva je rekla da je nastavljen kontinuitet od 2016. godine kada je Višegrad sa Andrićgradom postao planetarana turistička destinacija.

Prema njenim riječima, turistima je u ponudi šetnja višegradskom stazom koja počinje ćuprijom ili Andrićgradom, a završava se posjetom spomenicima, kao i Andrićeva spomen-učionica.

Načelnik opštine Višegrad Mladen Đurević rekao je da opština ulaže u turizam kako bi broj turista bio povećan.

On je ovu turistički sezonu ocijenio uspješnom i istakao da je tome doprinijelo i mnogo turističkih, sportskih i kulturnih događaja koji su prepoznatljivi u ovoj opštini.

Direktor hotela „Višegrad“ Aleksandar Kojić rekao je da je ova sezona mnogo uspješnija nego prošlogodišnja, jer je povećan broj noćenja za 18 odsto.

On je dodao da je sve više gostiju sa prostora bivše Jugoslavije, a za njima su gosti iz Bugarske, Kine i EU.

„Inostrani gosti za sada nisu imali nijedan negativan komentar, svi obećaju da će se opet vratiti u naš grad. Oduševljeni su Andrićgradom, dosta njih ide u vožnju Drinom“, naglasio je Kojić.