Usvojen budžet za narednu godinu u iznosu od 9.866.586 KM

28.12.2019.

VIŠEGRAD – Odbornici Skupštine opštine Višegrad usvojili su budžet za narednu godinu u iznosu od 9.866.586 KM koji je za 480.000 KM veći od ovogodišnjeg.

Načelnik opštine Višegrad Mladen Đurević rekao je da je budžet razvojni i da će u narednoj godini biti završeni svi započeti infrastrukturni projekti i da će početi realizacija novih.

„I naredne godine nastavićemo da stimulišemo natalitet i pomažemo mladim bračnim parovima. Donijeli smo izmjenu odluke o stimulisanju boravka djece u vrtiću, tako da će roditelji za drugo dijete koje boravi u vrtiću plaćati 50 odsto, dok je boravak za treće besplatan“, istakao je Đurević.

On je naveo da se opština Višegrad razvija ravnomjerno, ne zapostavljajući nijedno naselje.

Načelnik opštinskog Odjeljenja za finansije Milan Jakšić rekao je da je u budžetu za narednu godinu za tekuće rashode planirano 7.521.167 KM, za izdatke za nefinansijsku imovinu 1.656.416 KM, za otplatu kreditnog zaduženja 398.000 KM, a za budžetsku rezervu 148.500 KM.

Skupština opštine Višegrad usvojila je na današnjoj sjednici prijedlog odluke o izmjeni odluke o utvrđivanju uslova i kriterijuma za ostvarivanje prava na stimulisanje nataliteta.

Odbornici su usvojili odluku o dodjeli povelje književniku Peteru Handkeu koji je nakon posljednjeg rata pomagao Višegrađanima u izgradnji novog naselja.