Božićni turnir u Rogatici – Prvo mjesto Sokočanima

16.01.2020.

ROGATICA – Dodjelom pobjedničkog pehara, diploma i nagrada u Rogatici je sinoć okončan višednevni 18. po redu Božićni turnir u malom fudbalu „Rogatica 2020“, koji je odigran u sportskoj dvorani u bivšem privrednom komplaku „Roteks-Alpo“.

Prvo mjesto i nagradu od 1500 maraka osvojila je ekipa „Stil namještaj“ iz Sokoca,koja je u finalnom susretu sa rezultatom 7:2 bila bolja od ekipe doo „Pečenica“ iz Kosova kod Rogatice.

Poraženoj ekipi pripalo je drugo mjesto i novčana nagrada od 700 maraka, dok je trećeplasiranoj ekipi Restoran „Perković“ iz Rogatice koja je ponijela nagradu od 300 maraka.

Nagradu od po 100 maraka dobio je Stefan Spajić iz ekipe „Pečenica“, kao najbolji igrač i Stefan Arbinja iz „Stila“ kao najbolji strijelac, koji je postigao osam golova.

Na turniru, koji je trajao šest dana, učestvovalo je 12 ekipa iz Rogatice, Sokoca, Novog Goražda, Višegrada i Istočnog Sarajeva. Odigrano je 26 utakmica i postignuto 172 golova, računajući i osam iz revijalne utakmice fudbalskih veterana Rogatice i Sokoca, koja je završena rezultatom 6:2 u korist Rogatičana.

Organizator turnira i ove godine bio je Centar za kulturu i sport „Radenko Mišević“, a pokrovitelj Opština Rogatica.

Turnir je pratio veći broj gledalaca, ali ipak manje nego prošle i nekih ranijih godina. Sve utakmice sudio je sudijski par Mladen Simsija i Dragoslav Pljevaljčić iz Rogatice.