Ljubav prema otadžbini – zastave duž glavnih saobraćajnica

SRNA - Jovana Borovčanin - 03. januara 2020. 058.ba

VIŠEGRAD – Višegrad je okićen zastavama Republike Srpske, povodom obilježavanja 9. januara – Dana Republike, rečeno je Srni u opštinskoj upravi.

Iz opštine su naveli da su zastave postavljene duž glavnih saobraćajnica i na Trgu palih boraca, te da je tako iskazana ljubav prema otadžbini i dat doprinos da proslava 9. januara bude što veličanstvenija.

U opštini Višegrad podsjećaju da je 9. januar veoma važan za Srbe u Republici Srpskoj jer je toga dana 1992. godine na Palama tadašnja Skupština srpskog naroda u BiH, nakon neuvažavanja volje Srba od Bošnjaka i Hrvata, proglasila Srpsku Republiku BiH, a 12. avgusta iste godine naziv je promijenjen u Republika Srpska.

„Cilj je da mlađe generacije jačaju Republiku Srpsku i da svojim radom doprinose njenom jačanju“, poručili su iz višegradske opštine.

Pratite nas na FACEBOOKU
Zatvori

Komentari:

Komentari se objavljuju u realnom vremenu i 058.ba ne može se smatrati odgovornim za izrečeno. Zabranjeno je vrijeđanje, psovanje i klevetanje. Komentari sa takvim sadržajem biće izbrisani, a lažni profili biće banovani.