Nove mjere pronatalitetne politike

SRNA - Jovana Borovčanin - 24. januara 2020. 058.ba

VIŠEGRAD – Načelnik opštine Višegrad Mladen Đurević rekao je da opština sprovodi nove mjere pronatalitetne politike, za šta se iz opštinskog budžeta izdvaja 100.000 KM.

Đurević je istakao da u skladu sa skupštinskim odlukama isplata jednokratne pomoći za prvo i drugo dijete iznosi 500 KM, a za treće i svako naredno 1.000 KM.

On je naveo da su u prošloj godini podneseni i zahtjevi koji se odnose na pomoć za svako dijete od rođenja do navršene jedne godine čiji roditelji nemaju mjesečna primanja viša od 500 KM.

Đurević je naglasio da opština izdvaja i sredstva za boravak djece u predškolskoj ustanovi, te za troškove liječenja steriliteta i vantjelesne oplodnje.

„Opština Višegrad je uvela i dodatni podsticaj na boravak djece u predškolskoj ustanovi, a novom skupštinskom odlukom propisano je da roditelji koji imaju istovremeno dvoje djece u obdaništu, opština refundira 50 odsto sredstava za boravak drugog djeteta u ovoj ustanovi“, istakao je Đurević.

On je naglasio da su djeca budućnost i sve kapacitete treba usmjeriti na rađenje, opstanak, ostanak i bolje uslove za svu djecu.

„Naša obaveza i u narednom periodu biće podrška mladim ljudima“, poručio je Đurević.

Pratite nas na FACEBOOKU
Zatvori

Komentari:

Komentari se objavljuju u realnom vremenu i 058.ba ne može se smatrati odgovornim za izrečeno. Zabranjeno je vrijeđanje, psovanje i klevetanje. Komentari sa takvim sadržajem biće izbrisani, a lažni profili biće banovani.