Škole obilježile krsnu slavu

27.01.2020.

VIŠEGRAD – Osnovna škola „Vuk Karadžić“ i Srednja škola „Ivo Andrić“ iz Višegrada danas su lomljenjem slavskog kolača proslavile Savindan – školsku slavu.

Direktor Osnovne škole „Vuk Karadžić“ Momir Radojčić rekao je da su svetosavske svečanosti započete akademijom koja je održana u subotu, 25. janaura, u Domu kulture.

„Zajedno sa učenicima proslavili smo slavu. Značaj Svetog Save je nemjerljiv, svima želim da ostanu na putu svetosavlja“, istakao je Radojčić.

Direktor Srednje škole Divna Vasić rekla je da je ovaj dan divan povod da se nagrade najbolji učenici koji su u proteklom periodu postigli odličan uspjeh iz svih predmeta.

Svečanostima je prisustvovao i načelnik opštine Višegrad Mladen Đurević, koji je svim učenicima i prosvjetnim radnicima čestitao krsnu slavu.

On je napomenuo da je ove godine prvi put održana svetosavska akademija koju su organizovale škole iz ovog grada.

„To je jedna lijepa manifestacija za koju se nadam da će postati tradicionalna. Opština Višegrad će i dalje pomagati naše škole čime će se stvarati bolji uslovi za školovanje“, rekao je Đurević.

Sveštenik Rajko Cvetković rekao je da je Sveti Sava nenadmašiva ličnost koja je cijeli život provela sa Bogom.

„Najbitnije je da prosvjetni radnici znaju sve o Svetom Savi i da to prenose djeci. Tako dječica na vrijeme upoznaju Svetog Savu i on uđe u njihovu dušu i srce“, naveo je Cvjetković.

Svečanostima je prisustvovao i narodni poslanik Pero Petrović i predstavnici javnog i političkog života opštine Višegrad.