Startovali košarkaši Rogatice – Gačani do nogu potučeni

19.01.2020.

ROGATCA – Košarkaški klub „Rogatica“ neslavno je okončao prošlo prvenstvo u Prvoj košarkaškoj ligi Republike Srpske i našao se u nižem rangu – Drugoj ligi u kojoj je na početku prvenstva sinoć kao domaćin dočekao ekipu „Gacka“ i zabilježio prvu pobjedu sa ubjedljivih 86:45.

Od samog početka utakmice Rogatičani predvođeni kapitenom Stefanom Okiljevićem i sa klupe vođeni novim trenerom, bivšim prvotimcem, Gordanom Teševićem pokazali su gostima da se u ovoj utakmici ne mogu dobrom nadati, pa je prva četvrtina okončana sa 21:8.

I druga četvretina pripala je domaćoj ekipi sa ubjedljivih 26:13, a u trećoj, koja je okončana sa 23:10, punih pet minuta na njenom početku gosti nisu koš postigli. U četvrtoj dionici koja je igrana samo zbog konačnog rezultata, domaći su spustili tempo, ali je ona ipak okončana sa 16:14 u njihovu korist.

Sve u svemu, sudeći prema prikazanoj igri i zalaganju na ovoj utakmici, očekivati da je ovo samo privremeni boravak Rogatičana u Drugoj ligi i da će se ubrzo vratiti među prvoligaše.

Na to upućuje i sastav ekipe koja je sinoć Gačane ubjedljivo pobijedila, a igrali su: Boris Samardžić, Željko Ikanović, Aranđel Kosorić, Viktor Zoranović, Božidar Balčaković, Dragan Kojić, Bojan Puhalac, Nikola Buljugija, Stefan Okiljević, Miroslav Milidrag, Stefan Pajić i Nemanja Okiljević.