Više sredstava za Centar za socijalni rad

24.01.2020.

VIŠEGRAD – Za korisnike Centra za socijalni rad u Višegradu u ovoj godini planirano je 1.063.000 KM, što je za 10 odsto više nego lani, rekao je direktor ove ustanove Dejan Savić.

„Razlog ovog povećanja je rast broja korisnika dodatka za pomoć i njegu drugog lica, kao i planirani rast broja korisnika prava na novčanu pomoć i na ličnu invalidninu“, naveo je Savić.

On je istakao da su u ovoj godini planirana i infrastrukturna ulaganja.

„Ove godine ćemo uz pomoć opštine Višegrad preseliti u nove prostorije, tako da će Centar za socijalni rad dobiti adekvatne uslove rada na zadovoljstvo radnika i korisnika ove ustanove“, rekao je Savić, istakavši veoma dobru saradnju sa opštinom.

On je naveo da su novčanu pomoć u 2019. godini ostvarila 63 lica, a dodatak za pomoć i njegu drugog lica 342 korisnika.

„Jednokratnu novčanu pomoć prošle godine su primila 73 lica, a pravo na ličnu invalidninu ostvarilo je 49 lica“, rekao je Savić i dodao da se prava iz socijalne zaštite isplaćuju redovno.

On je naveo da pravo na pomoć za novorođenče iznosi 250 KM jednokratno, dok je dodatna jednokratna pomoć za treće 600 KM i četvrto rođeno dijete 450 KM, a za sve nezaposlene porodilje izdvaja se 405 KM godinu dana u okviru projekta Vlade Republike Srpske.