Besplatno skijanje za učenike na Jahorini

SRNA - Jovana Borovčanin - 14. фебруара 2020. 058.ba

VIŠEGRAD – Opština Višegrad obezbijedila je i ove godine besplatne časove skijanja za učenike Osnovne škole „Vuk Karadžić“, koji će naredna četiri vikenda putovati na Jahorinu.

Načelnik opštine Višegrad Mladen Đurević rekao je da je i ove godine u saradnji sa Olimpijskim centrom „Jahorina“ dogovoreno da djeca iz ove osnovne škole u februaru i početkom marta mogu da idu na besplatno skijanje.

„Na različite načine pomažemo našu djecu kako bismo im omogućili što bolje uslove za školovanje i slobodne aktivnosti. Vjerujem da će ovaj vid podrške Olimpijskog centra `Jahorina` našoj djeci biti omogućen i u narednim godinama“, naveo je Đurević.

Đurević je istakao da će učenici na planinu ići u pratnji nastavnika, a biće im obezbijeđeno besplatno korištenje skijališta i drugih posebno uređenih površina namijenjenih za skijanje i specijalizovane zimske sportske aktivnosti.

Direktor višegradske Osnovne škole „Vuk Karadžić“ Momir Radojčić rekao je da je ovo treća godina zaredom kako opština Višegrad u saradnji sa Olimpijskim centrom Jahorina organizuje odlazak učenika na skijanje.

„Prednost u odabiru učenika imaće odlični učenici. Većina njih će napraviti prve skijaške korake na ovoj planini i upoznati se sa čarima naše olimpijske ljepotice Jahorine, družiti se i boraviti na čistom vazduhu“, rekao je Radojčić.

On je naveo da će se škola pobrinuti da bezbjednost učenika bude na najvišem nivou.

Pomoć opštini Višegrad u organizaciji odlaska osnovaca na skijanje pružilo je i preduzeće „Hidroelektrane na Drini“.

Pratite nas na FACEBOOKU
Zatvori

Komentari:

Komentari se objavljuju u realnom vremenu i 058.ba ne može se smatrati odgovornim za izrečeno. Zabranjeno je vrijeđanje, psovanje i klevetanje. Komentari sa takvim sadržajem biće izbrisani, a lažni profili biće banovani.