U nedelju protestni skup za očuvanje rijeka

SRNA - Jovana Borovčanin - 28. фебруара 2020. 058.ba

VIŠEGRAD – U Gornjem Vardištu kod Višegrada u nedjelju, 1. marta, biće održan protestni skup na sportskim terenima protiv izgradnje mini-hidroelektrane Rzav.

Organizatori skupa su uprava parohije Vardiške i regionalni humanitarac Vojkan Krstić, koji pozivaju stanovništvo da podrže skup i zajedno zaštite rijeke od mini-hidroelektrana.

Vlada Republike Srpske donijela je odluku o pokretanju postupka dodjele koncesije za izgradnju dvije male hidroelektrane u Višegradu, a procijenjena vrijednost investicija je oko 3,12 miliona KM.

Planirana je izgradnja male hidroelektrane Crni Rzav čija je procijenjena vrijednost postrojenja oko 1,66 miliona KM, dok je vrijednost mini-hidrocentrale Bijeli Rzav oko 1,46 miliona KM.

Inicijativu za dodjelu koncesija za izgradnju ove dvije male hidroelektrane dostavilo je privredno društvo „VG ekoenergija“ iz Višegrada.

Početak skupa najavljen je za 12.00 časova.

Pratite nas na FACEBOOKU
Zatvori

Komentari:

Komentari se objavljuju u realnom vremenu i 058.ba ne može se smatrati odgovornim za izrečeno. Zabranjeno je vrijeđanje, psovanje i klevetanje. Komentari sa takvim sadržajem biće izbrisani, a lažni profili biće banovani.