Veliko interesovanje u Beogradu za Višegrad i Andrićgrad

25.02.2020.

VIŠEGRAD – Turistička organizacija Višegrad u okviru ovogodišnje ponude na Međunarodnom sajmu turizma u Beogradu predstavila je svoje potencijale sa posebnim akcentom na banjski turizam, rekla je Srni direktor ove organizacije Olivera Todorović.

Todorovićeva je istakla da je prezentovan film Višegradske banje, sa svim sadržajima koje ona pruža.

„Višegrad i Andrićgrad su i ove godine privukli veliki broj posjetilaca na Sajmu turizma i interesovanje je veliko, tako da očekujemo goste iz svih zemalja“, rekla je Todorovićeva.

Todorovićeva je naglasila da je Andrićgrad, vizionarsko djelo slavnog reditelja Emira Kusturice, visoko pozicionirao Višegrad na svjetskoj turističkoj mapi i da je označio prekretnicu u razvoju turizma u Višegradu.

„Tokom sajma predstavljena je cjelokupna ponuda Višegrada, a to su Andrićgrad, višegradska ćuprija, rijeka Drina, te sve ono po čemu je ovaj grad prepoznatljiv, kao i ugostiteljska ponuda sa specifičnom gastronomijom“, dodala je Todorovićeva.

Načelnik opštine Višegrad Mladen Đurević rekao je da Višegrad i Andrićgrad imaju šta da ponude turistima i da opština različitim aktivnostima radi na razvoju turizma.

„Andrićgrad tokom cijele godine privlači brojne turiste, a sa druge strane i Most Mehmed paše Sokolovića, tako da je povezana istorijska, kulturna i umjetnička veza između zadužbinara mosta i Emira Kusturice koji se odužio nobelovcu i velikom veziru“, istakao je Đurević.

On je dodao da je Višegrad sve prepoznatljivije turisitičko odredište u regionu i šire.

Međunarodni sajam turizma zatvoren je juče.