Za sport u ovoj godini 380.000 KM

SRNA - Jovana Borovčanin - 26. фебруара 2020. 058.ba

VIŠEGRAD – Na području opštine Višegrad za finansiranje sporta biće izdvojeno 379.000 KM u ovoj godini, rekao je Srni načelnik opštine Višegrad Mladen Đurević.

Đurević je istakao da će za sportske organizacije biti izdvojeno 260.000 KM, 96.000 KM za Sportsku ustanovu „Drina“ i 23.000 KM za sportske manifestacije.

On je naveo da je planirano finansiranje 11 sportskih organizacija, među kojima su fudbalski, odbojkaški, košarkaški, karate, rukometni, veslački, šahovski, streljački, brazilski džiju džicu klubovi i planinarsko sportsko društvo.

Đurević je istakao da je uz pomoć preduzeća „Hidroelektrane na Drini“ rekonstruisana sportska dvorana u kojoj je zamijenjen parket i da će u narednom periodu biti rekonstruisani mokri čvorovi.

„U blizini gradskog stadiona izgrađen je sportski teren za mali fudbal sa vještačkom travom, koji će omogućiti fudbalerima bolje uslove za rad, a u isto vrijeme teren će moći da koriste i rekreativci“, dodao je Đurević.

U Višegradu postoje uslovi za održavanje sportskih kampova, na kojima učestvuje veliki broj mladih sportista.

Pratite nas na FACEBOOKU
Zatvori

Komentari:

Komentari se objavljuju u realnom vremenu i 058.ba ne može se smatrati odgovornim za izrečeno. Zabranjeno je vrijeđanje, psovanje i klevetanje. Komentari sa takvim sadržajem biće izbrisani, a lažni profili biće banovani.