Završne priprema za izbore u „Sokolu“

SSD „SOKO“ - 06. фебруара 2020. 058.ba

VIŠEGRAD – U srijedu, 5. februara 2020. godine, u manastiru „Svetog Nikolaja“ u Dobrunskoj Rijeci, održana je proširena sjednica Predsjedništva Srpskog sokolskog društva „Soko“, u sklopu priprema za Izbornu sjednicu društva za mandat do 2024. godine.

Na sjednici, kojom je predsjedavao Slavko Heleta, usvojen je kratak izvještaj o provedenim izborima u Sokolovim sekcijama, te analizirane pripreme za Izbornu skupštinu „Sokola“, koja je zakazana za utorak, 18. februara u 18 časova, u manastiru Svetog Nikolaja u Dobrunskoj Rijeci.

Jednoglasno je utvrđen i prijedlog novog rukovodstva Sokola, u narednom četverogodišnjem mandatu.

U sklopu „Sokola“, koji okuplja preko 200 članova, uspješno radi sedam sekcija: sportska „Bambi-Soko“, izdavačka, dramska, građevinska, humanitarna, recitatorska i sekcija kućne radinosti.

Glavni finansijeri brojnih i raznovrsnih aktivnosti „Sokola“ su Mitropolija dabrobosanska i njena Izdavačka kuća „Dabar“ sa sjedištem u manastiru Dobrunska Rijeka, opština Višegrad i Zavisno preduzeće „Hidroelektrane na Drini“-Višegrad.

Pratite nas na FACEBOOKU
Zatvori

Komentari:

Komentari se objavljuju u realnom vremenu i 058.ba ne može se smatrati odgovornim za izrečeno. Zabranjeno je vrijeđanje, psovanje i klevetanje. Komentari sa takvim sadržajem biće izbrisani, a lažni profili biće banovani.