Đurević posjetio sedmočlanu porodicu Jovanović

10.03.2020.

VIŠEGRAD – Načelnik opštine Višegrad Mladen Đurević posjetio je danas sedmočlanu porodicu Jovanović, koja je nedavno dobila peto dijete.

Đurević je rekao da za opštinu mnogo znači to što jedna porodica ima tako veliki broj djece.

„Mi smo, osim redovnih davanja koje opština izdvaja kroz pronatalitetnu politiku, danas izdvojili skromnu pomoć kako bismo porodici bar malo olakšali u podizanju njihove djece, a razgovarali smo i o drugim vidovima podrške“, istakao je Đurević.

On je rekao da opština podržava sve oni koji se odluče da oforme porodicu, a kasnije dobiju djecu.

„Na različite načine nastojimo da pomažemo i djecu u vrtićima i školama, te studente. Razmotrićemo mogućnosti za narednu godinu da, ukoliko nam uslovi dozvole, boravak djece u vrtiću `Neven` bude besplatan“, najavio je Đurević.

Majka petoro djece Marina Jovanović rekla je da im je ukazana velika čast što ih je posjetio načelnik opštine.

„Pokazao je da je čovjek, a ovom prilikom mu zahvaljujem za pomoć“, istakla je Jovanovićeva.

Jovanovićeva je navela da im je bila želja da imaju veliku porodicu i danas, ima mnogo odricanja, ali im je lijepo.

„Braća i sestre su prihvatile najmlađeg člana veoma dobro, mada smo očekivali da budu pomalo ljubomorni na njega. Sve što je u njihovoj mogućnosti, djeca nam pomažu“, dodala je ona.

Otac Branislav Jovanović kaže da su za veliku porodicu najpotrebniji ljubav i sloga.

„Ukupno šest godina nisam radio nigdje, a imali smo troje djece. Trenutno ja radim, supruga je nezaposlena, ali smo ipak zadovoljni. Drago nam je što nas je načelnik posjetio, to nam puno znači“, rekao je Jovanović.

U porodici Jovanović najstariji je Mladen koji ima 16 godina, Stefan 14, Luka 11, Jovana pet i najmlađi Jovan nepuna dva mjeseca.